Εμποροι λευκών ειδών ξάφριζαν ηλικιωμένους σε χωριά της Ημαθίας

Κενό σχεδόν ενός χρόνου μεσολαβεί μεταξύ των δυο κλοπών από τους ίδιους δράστες σε βάρος ηλικιωμένων σε χωριά της Ημαθίας, που εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Πλατέος. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα είχαν ξαφρίσει και άλλα ανυποψίαστα θύματα στα οποία εμφανίζονταν ως έμποροι λευκών ειδών!

Ο 21χρονος Έλληνας τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν ως ενός από τους δράστες των δυο κλοπών, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για τα ίδια αδικήματα. Σε βάρος του και του άγνωστου προς το παρόν συνεργού του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και απάτες και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Οι δυο τους είχαν εμφανιστεί ως πλανόδιοι πωλητές σε μια 86χρονη το Νοέμβριο του 2014 και σε έναν 88χρονο τον περασμένο Οκτώβριο και, αφού τους απασχόλησαν δείχνοντάς τους σεντόνια και πετσέτες, κατάφεραν να τους αρπάξουν συνολικά 2.800 ευρώ! Στη συνέχεια, διέφυγαν με αυτοκίνητο που είχαν αφήσει λίγο πιο μακριά. Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι ενδιάμεσα στα δυο περιστατικά είχαν κλέψει τις οικονομίες και άλλων ηλικιωμένων και συνεχίζουν τις έρευνες.

 

Απάντηση