Μπόλαρης: Υποχρέωσή μας να σταθούμε δίπλα στους παραγωγούς που πλήττονται

«Μπορεί και πρέπει να υπάρχει μια δίκαιη φορολόγηση, που να είναι προοδευτική και να λαμβάνει υπ΄ όψιν τους παράγοντες έντασης εργασίας και κεφαλαίου και τις πολυετείς καλλιέργειες, διότι έτσι θα έχουμε ένα δίκαιο νομοσχέδιο», ανέφερε σήμερα από την Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, σχετικά με την φορολόγηση των αγροτών και το νομοσχέδιο που θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή.
Όπως πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, «δική μου πρόκληση και προτροπή είναι να λειτουργήσουμε με συνέργειες, δηλαδή να συμμετέχουμε, να συνδημιουργούμε και να συνδιαμορφώνουμε το νομοσχέδιο, στο οποίο παρεμβαίνουν οι αγρότες, οι σύλλογοι, οι ενώσεις, οι υπηρεσίες και η Περιφέρεια, ώστε να είναι ένα δίκαιο νομοσχέδιο».
Ακόμη, ο Μάρκος Μπόλαρης σημείωσε ότι «για να πάει μπροστά ο τόπος, χρειαζόμαστε τη λογική του αγρότη που καταλαβαίνει πως επιχειρεί στον πρωτογενή τομέα, που είναι υπερήφανος για το προϊόν που παράγει, που έχει ποιότητα και εξωστρέφεια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επισκέφθηκε σήμερα αγροτικές περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, συνομίλησε με παραγωγούς και προήδρευσε σε σύσκεψη που έγινε στην Κάτω Αχαΐα, για το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών.
Ο Μάρκος Μπόλαρης ενημερώθηκε αναλυτικά για τις ζημιές που σημειώθηκαν στην περιοχή, ενώ ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, ανέφερε πως απ’ την πρώτη στιγμή ξεκίνησε από τα κλιμάκια η καταγραφή των ζημιών. Προσέθεσε δε, ότι άμεσα θα προχωρήσει η αποζημίωση των πληγέντων.
«Είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε δίπλα στους παραγωγούς που πλήττονται και στόχος μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι, για να μπορέσουν οι αγρότες να συνεχίσουν να παράγουν» ανέφερε ο κ. Μπόλαρης.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε ότι «οι ζημιές είναι εκτεταμένες, τα προβλήματα που προκλήθηκαν καθολικά και ιδίως στην αγροτική παραγωγή, στις υποδομές και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις». Επίσης, ανέφερε πως
«πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να στηρίξουμε τον αγρότη που παράγει ποιοτικά και εξωστρεφή προϊόντα, για να μπορέσει να ξαναστήσει τις αγροτικές του παραγωγές»

Απάντηση