Burger με μπιφτέκι σολομού με γλυκιά & καυτερή σως

Τι χρειαζόμαστε:
Υλικά για το burger σολομού:
1 κιλό φρέσκος σολομός, καλά καθαρισμένος
2 τμχ. φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος
150γρ. φασολάκια ψιλά, βρασμένα και ψιλοκομμένα
2 αυγά
1 κουτ. γλυκού oyster sauce
1 κουτ. γλυκού καβουρδισμένο σησαμέλαιο
4-5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
½ κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κουτ. σούπας φρέσκα ψιλοκομμένα μυρώνια ή κόλιανδρο
Ξύσμα και χυμό από 1 μοσχολέμονο
Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
100 ml ηλιέλαιο για το ψήσιμο
Λίγο αλεύρι
Υλικά για το γλυκό καυτερό dressing
4 κουτ. σούπας Hellmann’s Real Μαγιονέζα
3 κουτ. σούπας sweet chilly σος
1 ½ δόση σε μέγεθος μπιζελιού wassabie από άγριο ράπανο σε πάστα ( προαιρετικά )
2 κουτ. σούπας τριμμένο καρότο
2 κουτ. σούπας τριμμένο λάχανο
Υλικά για το burger
4 ψωμάκια burger
4 μπιφτέκια σολομού (ψημένα στο γκρίλ ή στο τηγάνι)
4 φέτες από ώριμο αβοκάντο ή φέτες αγγουριού
4 φέτες μαρουλιού
4 κουτ. σούπας γλυκό και καυτερό dressing
Πώς το κάνουμε:
Εκτέλεση για το μπιφτέκι σολομού:
Ψιλοκόβουμε τον σολομό και τον λιώνουμε στο μπλέντερ
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης του μέσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά
Φτιάχνουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές αφού πρώτα τα αλευρώσουμε.
Στήσιμο burger
Αλείφουμε τα ψωμάκια burger με το γλυκό καυτερό dressing
Τοποθετούμε τα μαρούλια
Τοποθετούμε τα ψημένα μπιφτέκια, τις φέτες από το αβοκάντο ή το αγγούρι
Σερβίρουμε

Απάντηση