Εννέα συνήθειες που θα σε κρατήσουν σε φόρμα και υγιή

Οι ζώνες του telemarketing δεν βοηθούν και ο μόνος τρόπος για να δεις στο σώμα σου τις αλλαγές που θέλεις είναι να ασχοληθείς σοβαρά με αυτό!

Η γυμναστική πρέπει να γίνει καθημερινή συνήθεια. Θα είναι σίγουρα μια αλλαγή αν μέχρι τώρα δεν είχες ασχοληθεί ποτέ αλλά σκέψου που θέλεις να φτάσεις. Στη τελική είναι κάτι που θα κάνεις αποκλειστικά για εσένα και θετικά θα έχει και ο οργανισμός σου εκτός από την εξωτερική σου εμφάνιση.

Το πήρες απόφαση και θέλεις να μάθεις τι πρέπει να κάνεις; Σου έχουμε τις εννέα καινούργιες συνήθειες σου!

Υγιεινή διατροφή

Ωραίο το βρώμικο της καντίνας αλλά η συχνή επαφή μαζί του δεν βοηθάει στην απώλεια βάρους! Αυτό που πρέπει να κάνεις δεν είναι απαραίτητα μια σκληρή δίαιτα, που θα σου σπάσει τα νεύρα αλλά να προσέχεις τις τροφές που επιλέγεις. Βάλε στα γεύματα σου πρωτεΐνες, βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Η υγιεινή διατροφή είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου αφού θα σου δώσει την ευκαιρία να αισθάνεσαι καλύτερα για το σώμα σου!

Προτεραιότητα σου πρέπει να είναι η άσκηση

Γιατί αν δεν κουνηθούμε, αποτέλεσμα δεν θα δούμε! Η γυμναστική πρέπει να μπει στο πρόγραμμα για μια ωρίτσα την ημέρα. Προγραμμάτισε τη μέρα σου ορίζοντας αυτή τη μια ώρα που θα ασχοληθείς με το σώμα σου και μετά όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες σου.

Ακολούθησε πιστά το πρόγραμμα γυμναστικής

Αυτό είναι το κλειδί της υπόθεσης! Είτε χαλαρό, είτε σκληρό το πρόγραμμα που θα σου δώσει ο γυμναστής πρέπει να τηρείται. Καλό τα σκασιαρχίο αλλά όσο το αφήνεις θα σε αφήνει κι αυτό. Για αυτό πρέπει να ακολουθείς βήμα βήμα τις ασκήσεις για να κατακτήσεις το στόχο.

Ποτέ μην ξεκουράζεσαι από το πρόγραμμα σου περισσότερες από τρεις ημέρες

Αν το σώμα σου ζητάει ξεκούραση πρέπει να το ακούσεις και να μην πας να το πιέσεις με διάδρομο και πιλάτες. Μην το παρακάνεις όμως και αφήσεις το πρόγραμμα γυμναστικής σου για πάνω από τρεις μέρες διότι έτσι θα αρχίσεις να κάνει βήματα προς τα πίσω. Η ξεκούραση 1-2 ημερών θα σου δώσει την ενέργεια που θα χρειαστείς για να συνεχίσεις.

Μη ξεχνάς τις αερόβιες ασκήσεις

Όλες οι αερόβιες ασκήσεις, ή αλλιώς cardio, σε βοηθούν να ενδυναμώσεις τη καρδιά, τους πνεύμονες, γενικότερα όλο το καρδιοαναπνευστικό σύστημα, και σε βοηθούν να χάσεις βάρος. Όπως καταλαβαίνεις εδώ δεν χωράει τεμπέλιασμα όσο κι αν το θέλεις.

Επένδυσε σε εξοπλισμό γυμναστικής

Ok, δεν είναι ανάγκη να κάνει το σπίτι σου fitness club και ούτε να ξοδέψεις ένα σωρό λεφτά. Μπορείς να βρεις αρκετά οικονομικά όργανα γυμναστικής, στα καταστήματα ή το insternet, που με χαμηλό κόστος θα σου δώσουν την ευκαιρία να κάνεις τις ασκήσεις στο σπίτι σου με την ησυχία σου και με τους ρυθμούς σου.

Χτύπησες; Δεν πειράζει, συνεχίσει το πρόγραμμα σου

Είναι χειρότερο να αφήσεις μια μέρα χωρίς άσκηση, αν έχεις ένα ελαφρύ χτύπημα, από το γυμναστείς. Δεν είναι ανάγκη σε αυτή τη περίπτωση να ακολουθήσεις ένα βαρύ πρόγραμμα αλλά κάποιες εύκολες ασκήσεις μπορούν να σε βοηθήσουν ακόμα και να μειωθεί ο πόνος.

Καλός ύπνος

Ο ύπνος, μαζί με το φαγητό και σεξ, είναι σίγουρα κι από τις δικές σου αγαπημένες ασχολίες. Αν θέλεις να εξοικονομήσεις ενέργεια για την επόμενη ημέρα φρόντισε να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες το βράδυ. Άσε το βραδινό χαζολόγημα στο internet και πάρε αγκαλιά το μαξιλάρι!

Πιες λιγότερο αλκοόλ

Στη προσπάθεια σου να γυμνάσεις το κορμί σου πρέπει να ξέρεις ότι το αλκοόλ είναι από του χειρότερους εχθρούς αφού, όσο κι αν δεν τον πιστεύεις, είναι φουλ στις θερμίδες. Εκτός αυτού σου στερεί ενέργεια από την επόμενη μέρα. Τα δροσερά cocktails που τόσο λατρεύεις μπορείς να τα απολαύσεις το Σαββατοκύριακο αλλά δεν είναι ανάγκη να πιείς σαν έφηβος σε πενταήμερη.

Extra Tip: Δώσε το 100% της ενέργειας σου στο γυμναστήριο

Προπονήσεις στις οποίες κλέβεις στις ασκήσεις όταν ο γυμναστής δεν κοιτάζει αποτέλεσμα δεν έχουν! Για αυτό πρέπει να το πάρεις σοβαρά, να αφοσιωθείς και να γυμναστείς με πρόγραμμα όσο ιδρώτα κι αν πρόκειται να ρίξεις. Γίνε στρατηγός του εαυτού σου!

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΑΣ

Απάντηση