Μπισκότα με λευκή σοκολάτα και κομμάτια καραμέλας

Εύκολα μπισκοτάκια με τέλεια γεύση. Η καραμέλα σε κομμάτια που προσθέτουμε στην ζύμη δίνει μία μαστιχοτή υφή που τους ταιριάζει πολύ. Η σοκολάτα δίνει γλυκιά και ακαταμάχητη γεύση στα μπισκότα. Μπορείτε να βάλετε μαύρη σοκολάτα αντί για λευκή το αποτέλεσμα θα είναι λιγότερο γλυκό.

Μπισκότα με λευκή σοκολάτα και κομμάτια καραμέλας. Μοναδικά…

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή σε σκόνη
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι κομμάτια λευκής σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι καραμέλες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Χτυπάμε μέσα το αυγό και τη βανίλια.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Γυρνάμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά λίγα-λίγα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Βάζουμε τα μπισκότα (1 κουταλιά της σούπας ζύμη) μέσα στο ταψί αφήνοντας απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να ροδίσουν. Βγάζουμε την λαδόκολλα με τα μπισκότα από το ταψί και τα βάζουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν.
Πηγή: http://www.thetwobiteclub.com/

Απάντηση