Διπλό εξεταστικό σύστημα για όσους έχουν ξαναδώσει Πανελλαδικές

Μεταξύ του παλαιού και του νέου (εγκαινιάζεται φέτος) εξεταστικού συστήματος θα μπορούν πλέον να επιλέγουν οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών από το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πηγές, οι υποψήφιοι που έδωσαν το περασμένο καλοκαίρι πανελλαδικές εξετάσεις ή και παλαιότερα έτη και επιθυμούν να δώσουν και το καλοκαίρι του 2016, θα έχουν την επιλογή να εξεταστούν είτε με το παλιό εξεταστικό σύστημα που ίσχυε μέχρι εφέτος, δίνοντας έξι μαθήματα, είτε να εξεταστούν με το νέο σύστημα που θα ισχύσει από την εφετινή σχολική περίοδο, δίνοντας τέσσερα μαθήματα.

Έτσι, πιθανότατα το καλοκαίρι θα υπάρχουν δύο είδη μηχανογραφικών δελτίων (ή ένα διπλό), καθώς όσοι επιλέξουν να εξεταστούν με το παλιό σύστημα θα συμπληρώσουν το παλιό μηχανογραφικό, ενώ όσοι επιλέξουν να εξεταστούν με το νέο σύστημα θα συμπληρώσουν το καινούργιο μηχανογραφικό, με τις αλλαγές που έχουν γίνει στα επιστημονικά πεδία και την κατανομή των σχολών σε αυτά.

Το ποσοστό αυτό ορίζεται με απόφαση του υπουργού Παιδείας αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποφοίτων των προηγούμενων ετών που θα διαγωνισθούν με το σύστημα που ίσχυσε πέρυσι, ώστε να τους αποδοθεί ποσοστό θέσεων κατά προσέγγιση ανάλογο με το σύνολο των υποψηφίων του σχολικού έτους 2015-16.

Για το 10%

Στην κατηγορία του 10% που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις κάνοντας απλά χρήση της παλαιάς βαθμολογίας τους χωρίς να ξαναδώσουν εξετάσεις θα συμμετάσχουν το καλοκαίρι οι απόφοιτοι των δύο προηγούμενων ετών, δηλαδή του 2014 και του 2015. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% των εισακτέων κατανέμονται στους υποψηφίους του 2014 σε ποσοστό 40% και στους υποψηφίους του 2015 σε ποσοστό 60%.

 

Απάντηση