Ετσι θα μείνεις μακριά από ιώσεις, γρίπη,κρυολογήματα με 5 απλά tips!

Με αυτό τον καιρό οι γρίπες και οι ιώσεις κάνουν πάρτυ, ρίχνοντάς μας τον έναν μετά τον άλλον στο κρεβάτι με πυρετό και συνάχι. Τι λες λοιπόν να δούμε 5 απλούς αλλά σημαντικούς τρόπους για να τη γλιτώσουμε φέτος; Γιατί ok, ωραία να είσαι κρεβατωμένος βλέποντας όλη μέρα σειρές και έχουντας τους γονείς να σε νταντεύουν, αυτό το συνάχι και ο βήχας όμως δεν παλεύονται!

1. Συχνό πλύσιμο χεριών

Δεν εννοούμε γρήγορο ξέπλυμα με μια υποψία σαπουνιού αλλά καλό και σωστό σαπούνισμα κάθε φορά που πας τουαλέτα ή πριν πιάσεις το φαγητό σου. Επίσης, προσοχή να δίνεις σε πόμολα, τηλέφωνα και κουμπιά ασανσέρ καθώς συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια. Α και φυσικά, έχε πάντα στην τσάντα σου ένα απολυμαντικό χεριών. Θα σε σώσει σε πολλές περιπτώσεις. Τέλος, καλό είναι να μην αγγίζεις τα μάτια, τα χείλη και το πρόσωπό σου γενικότερα όταν βρίσκεσαι σε μέρη με κόσμο καθώς μεταφέρεις μικρόβια χωρίς να το καταλάβεις.
o-proper-hand-washing-facebook
2. Καλή ενυδάτωση

Ναι, σε εσένα που ζεις με καφέ το λέω. Το σώμα σου χρειάζεται να είναι ενυδατωμένο προκειμένου να πολεμήσει τη γρίπη, επομένως κόψε για λίγο τους καφέδες, το αλκοόλ και τους χυμούς του εμπορίου καθώς κάνουν το αντίθετο, σε αφυδατώνουν δηλαδή. Το νερό κάνει τα όργανα να λειτουργούν καλύτερα, σου δίνει ενέργεια και ισορροπεί τα υγρά στον οργανισμό. Ακόμη, βοηθά να απομακρύνεις τους παθογόνους οργανισμούς και τις τοξίνες μια ώρα αρχύτερα, αυτό που θέλεις δηλαδή.
why-drinking-water-good-your-skin
3. Φάε σαν άνθρωπος

Αν έβαλες σα resolution για τη νέα χρονιά το να τρως πιο υγιεινά για να αδυνατίσεις, μάθε ότι αυτό θα σε κρατήσει και μακριά από ιώσεις και γρίπες. Kόψε το junk food και βάλε φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου για να παίρνεις βιταμίνες και αντιοξειδωτικά για ένα ανοσοποιητικό σύστημα που θα ζήλευε και ο Ποπάυ.
dieta-ai-trisat-vezi-cum-iti-repari-greseala-size14
4. Κοιμήσου πολύ

Σίγουρα θα χεις προσέξει ότι έχεις την τάση να αρρωσταίνεις όταν αυτό είναι το τελευταίο που θέλεις να σου τύχει, όταν δηλαδή έχεις εξεταστική ή δουλεύεις πάνω σε ένα σημαντικό project. Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο ότι εκείνες τις περιόδους δεν κοιμάσαι όσο και όπως θα έπρεπε. Το σώμα χρειάζεται σωστή ξεκούραση για να μπορεί να καταπολεμήσει τους ιούς και αν δεν κοιμάσαι επαρκώς, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αν λοιπόν βλέπεις ότι όλοι οι γύρω σου σιγά σιγά κρεβατώνονται με πυρετό και συνάχι, άσε για λίγο τα πάρτυ και τις εξόδους και πήγαινε νωρίς νωρίς για νάνι.
sleep
5. Μην τα μοιράζεσαι όλα

Δε χρειάζεται να είσαι ο Κατακουζηνός για να μην αφήνεις κανέναν να πιει από το ποτήρι σου. Δεν είπαμε να κυκλοφορείς με μπεταντίν στην τσάντα, όμως κάποια στοιχειώδη πράγματα που πρέπει να θυμάσαι είναι να μη μοιράζεσαι μαγειρικά σκεύη, πετσέτες ή καλλυντικά, καθώς οι ιοί και τα μικρόβια κάνουν πάρτυ. Ειδικά αν βλέπεις ότι οι φίλοι σου είναι κρυωμένοι. Θα πιείτε το καλοκαίρι από την ίδια κανάτα με mojito παιδιά, υπομονή ως τότε!
sheldon1
Από τη
Μαρία Μεϊντάνη

Απάντηση