Δημοτικό Ωδείο Βέροιας: Αυθαίρετη μείωση του ωρομισθίου των καθηγητών – Συνέντευξη τύπου και αντιδράσεις (βίντεο)

Συνέντευξη τύπου έδωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το εργασιακό τους καθεστώς.

Το θέμα παρουσίασαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και Καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας Θανάσης Ρεπάνης, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Πόπη Φιρτινίδου και η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών των τμημάτων της Στέγης Γραμμάτων Μπιζέτα Κατερίνα.

Όπως τονίστηκε «στη σύμβαση εργασίας που προτείνεται από την διοίκηση γίνεται αναγωγή του ωρομισθίου με βάση το πλήρες ωράριο των 40 ωρών» παρόλο που από το Νόμο προβλέπεται ότι το πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο έχει όριο τις 30 ώρες. Αυτή η αναγωγή αλλάζει ιδιαίτερα ουσιαστικά τα εργασιακά δεδομένα των καθηγητών που φτάνουν σε αυθαίρετη μείωση κατά ¼ του βασικού ωρομισθίου.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου οι καθηγητές δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή των προβλεπόμενων από το Νόμο διατάξεων.

Για το θέμα μίλησε στο Verianet ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών Θανάσης Ρεπάνης και Πρόεδρος του Συλλόγου Μαθητών Κατερίνα Μπιζέτα.
ΠΗΓΗ VERIANET.GR

Απάντηση