Προς τηλεοπτική μονομαχία οι τέσσερις διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ

Αθήνα
Θετικά φαίνεται πως βλέπουν και τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ την πρόταση για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ εν όψει των εσωκομματικών εκλογών, μετά και την επιστολή της διοίκησης της ΕΡΤ με την οποία τούς γνωστοποιεί ότι τα στούντιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης βρίσκονται στη διάθεσή τους για μια τηλεμαχία σε απευθείας μετάδοση.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησαν αμέσως θετικά, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι έτοιμοι για τηλεμαχία «χωρίς όρους και προϋποθέσεις». Θετική ήταν η αντίδραση και των άλλων δύο υποψηφίων, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Οι Κυρ.Μητσοτάκης και Αδ.Γεωργιάδης, οι οποίοι κινούνται με στόχο να εμφανιστούν ως εκπρόσωποι ενός κινήματος ανανέωσης στη ΝΔ, αντιλαμβάνονται ότι το ντιμπέιτ προσφέρει μοναδική ευκαιρία για να αντιπαρατεθούν, ενώπιος ενωπίω, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος εκτιμάται πως προσδοκά να μονοπωλήσει την ανάγκη της γαλάζιας βάσης για ανανέωση της ηγετικής κομματικής πυραμίδας, όπως τουλάχιστον την καταγράφουν στο επιτελείο του.

Με στόχο να «αποκαλυφθεί» η εικόνα του Απ.Τζιτζικώστα κινείται και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Για αυτό τον λόγο κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας να παρουσιάσει θέσεις, να καταγραφούν ο πολιτικός λόγος και η πολιτική σκέψη του και, παράλληλα, να κληθεί να δώσει απαντήσεις για το δικό του πολιτικό σχέδιο.

Ωστόσο, ο νυν πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να διατηρεί ορισμένες επιφυλάξεις ως προς το πλαίσιο υπό το οποίο θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ. Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, προτείνει να συζητηθεί το θέμα από τους τέσσερις υποψηφίους και οι τελικές αποφάσεις για τη διαδικασία, αλλά και για το εάν θα πραγματοποιηθούν μία ή δύο τηλεμαχία, να ληφθούν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος.

Οι αποφάσεις της ΚΕΦΕ

Το αργότερο ώς το Σαββατοκύριακο αναμένεται να οριστικοποιήσει η ΚΕΦΕ την ημερομηνία και τη διαδικασία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών. Πάντως, διχασμένες εμφανίζονται οι γαλάζιες Νομαρχιακές Επιτροπές, που έχουν κληθεί να υποβάλουν προτάσεις για τη διαδικασία, σε σχέση και με τις εσωκομματικές κάλπες του 2009.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου οι μισές ΝΟΔΕ προκρίνουν προς την ΚΕΦΕ μια σφιχτή διαδικασία σε εύρος και κόστος, ενώ οι άλλες μισές εισηγούνται να ανοίξει όσο το δυνατόν περισσότερο σε αριθμό καλπών και εκλογικών τμημάτων, με βασικό επιχείρημα ότι η ΝΔ θα πρέπει να κάνει επίδειξη δύναμης και να ενεργοποιήσει την κομματική βάση.

ΠΗΓΗ in.gr

Απάντηση