Αυτό το παγωτό δεν φαίνεται καθόλου υγιεινό αλλά είναι! Δες τη συνταγή εδώ…

Είναι και κρεμώδες και τραγανό. Αυτό το παγωτό πρέπει να το δοκιμάσεις γιατί είναι απίστευτα υγιεινό.

Αν θέλεις να το κάνεις ακόμα πιο νόστιμο δεν έχεις παρά να προσθέσεις και μερικά κομμάτια σοκολάτας stevia.

Για να το φτιάξεις κι εσύ θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά:

για τα cookies
3/4 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1/4 φλ. σκόνη κακάου
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1μιση κ.σ. λάδι καρύδας
1 μεγάλο αυγό
μια πρέζα αλάτι
1/4 φλ. στέβια

για το παγωτό
2μιση φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ. στέβια
1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Άπλωσε σε ένα πυρέξ αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μέτριο μπολ ρίξε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο σε σκόνη, την μαγειρική σόδα, τη στέβια και το αλάτι και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και το λάδι καρύδας και ανακάτεψε και πάλι.

Ρίξε μέσα το αυγό και πάλι ανακάτεψε καλά.

Μετέφερε το μείγμα στο ταψάκι και φρόντισε να καλύψει όλο το κάτω μέρος του.

Βάλε το ταψάκι στον φούρνο για 20 λεπτά και ψήσε. Μόλις το βγάλεις από τον φούρνο άφησέ το να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει καλά κομμάτιασέ το.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα την κρέμα γάλακτος με το μίξερ. Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και τη στέβια και χτύπα και πάλι. Ρίξε μέσα το γάλα αμυγδάλου και ξαναχτύπα.

Ρίχνε μέσα τα κομμάτια cookied και ανακάτευε με το κουτάλι αυτή τη φορά. Μόλις ενωθούν τα μείγματα μετέφερε το παγωτό σε ένα σακουλάκι που κλείνει με ζιπ και βαλ’το στην κατάψυξη για 2 περίπου ώρες.

Κάθε μερίδα παγωτού έχει 290 θερμίδες, 3 γρ. λιπαρά και 4,6 γρ. πρωτεϊνη.

Απάντηση