ΓΥΝΑΙΚΑ

Μάσκα ενυδάτωσης ή θρέψης: Επιλέξτε ποια θα φτιάξετε σήμερα με υλικά από την κουζίνα σας!

Τους τελευταίους μήνες έχουν αλλάξει πολλά και κυρίως οι έξοδοί σας που έχουν περιοριστεί. To weekend μένετε σπίτι με τον αγαπημένο σας ή παρέα με τις κολλητές σας. Μαγειρεύετε, βλέπετε τις αγαπημένες σας σειρές και περιποιείστε το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Είναι μια καλή ευκαιρία άλλωστε τώρα που έχετε χρόνο. Επίσης, φτιάχνετε μόνες σας μάσκες, εύκολα και σε λίγα λεπτά με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα και το ψυγείο σας.

Κι εμείς με τη σειρά μας, όλον αυτό τον καιρό σας αποκαλύπτουμε τις καλύτερες συνταγές ώστε το δέρμα σας να παραμείνει ενυδατωμένο και λαμπερό.

Σήμερα μάλιστα σας έχουμε δύο μάσκες που θα λατρέψετε. Μία για πλούσια ενυδάτωση και μία για θρέψη.

Δείτε στη συνέχεια τι ακριβώς θα χρειαστείτε.

Μάσκα ενυδάτωσης με κακάο, μέλι και αβοκάντο: Θυμίζει λιχουδιά και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να είναι. Αυτή τη φορά όμως θα την απλώσετε στο πρόσωπό σας. Το αβοκάντο είναι super ενυδατικό, το μέλι είναι αντιβακτηριακό  και το κακάο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Πως θα τη φτιάξετε: Σε ένα μπολ λιώνετε μισό αβοκάντο, ρίχνετε 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη και 1 κ.σ. μέλι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα.

Απλώνετε τη μάσκα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα. Την αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά και την ξεβγάζετε με άφθονο ζεστό νερό.

Μάσκα θρέψης με μέλι, χαμομήλι και μαγιά: Το μέλι είναι ενυδατικό και κατάλληλο ακόμη και για ευαίσθητα δέρματα με τάση ακμής. Η μαγιά είναι super θρεπτική χάρη στη βιταμίνη Β που περιέχει ενώ το χαμομήλι είναι καταπραϋντικό.

Απλώνετε τη μάσκα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα. Την αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά και την ξεβγάζετε με άφθονο ζεστό νερό.

Πως θα τη φτιάξετε: Αρχικά ρίχνετε μέσα σε καυτό νερό δύο φακελάκια χαμομήλι. Στη συνέχεια το βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε 1 κ.σ. μέλι και 1 κ.σ. μαγιά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.

Απλώνετε ένα λεπτό στρώμα στην επιδερμίδα και το αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά. Τέλος, το ξεβγάζετε καλά με χλιαρό νερό και ενυδατώνετε το δέρμα σας με την κρέμα σας.

Και στις δύο περιπτώσεις αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, ταμπονάρετε με μία καθαρή πετσέτα και απλώνετε ορό και ενυδατική κρέμα.

Απάντηση