ΓΥΝΑΙΚΑ

Ξέρεις κάθε πότε πρέπει να κάνεις απολέπιση προσώπου;

Κάθε μέρα φροντίζεις το πρόσωπο σου, βάζοντας αντηλιακό, ενυδατική και ξεβάφεσαι πάντα πριν κοιμηθείς. Μέχρι εδώ τα κάνεις σωστά! Για να έχεις ένα λαμπερό και καθαρό δέρμα θα πρέπει όμως να κάνεις και απολέπιση μια φορά την εβδομάδα για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα.
Πολλές από εμάς κάνουν δύο και τρεις φορές την εβδομάδα απολέπιση στο πρόσωπο, νομίζοντας ότι αυτό είναι καλό. Μια φορά είναι ικανή για να ανανεώσει το δέρμα σου και να φαίνεται καθαρό! Δεν θα πρέπει να τρίβεις την επιδερμίδα πάρα πολύ σκληρά γιατί είναι πιθανό να βγάλεις και υγιή κύτταρα και αφήσει στο δέρμα σου κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Επιλογές που έχεις
Χημικής απολέπισης (πίλινγκ)
Μιλάμε για καλλυντικά που μιμούνται το χημικό πίλινγκ που κάνει ο δερματολόγος, διότι περιέχουν παρόμοια συστατικά,  τα οποία εισχωρούν βαθιά στην επιδερμίδα, αλλά δεν έχουν τα ίδια δραστικά αποτελέσματα. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μια φορά την εβδομάδα. Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα θα σου πρότεινα να τα αποφύγεις, διαφορετικά πριν εφαρμόσεις στο πρόσωπο, δοκίμασε μικρή ποσότητα στο χέρι σου για τυχόν αλλεργίες.

Μηχανικής απολέπισης (scrub)
Πρόκειται για προϊόντα που περιέχουν μικρούς κόκκους και αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, απλά με ένα μασάζ.  Οι κόκκοι αυτοί είναι άλλοτε φυσικοί, όπως μαύρη ζάχαρη και άλλοτε συνθετικοί. Είναι ιδανικά ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες καθώς περιέχουν πολύ μικρούς κόκκους που δεν τραυματίζουν την επιδερμίδα.

Φτιάξε μόνη σου ένα μείγμα για την απολέπιση του προσώπου σου, με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου!
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουτάλι της σούπας καστανή ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι (για δική σου ευκολία μπορείς να το ζεστάνεις λίγο πρώτα)
Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί.

Σε καθαρό πρόσωπο απλώνεις το μείγμα και με μαλακές και κυκλικές κινήσεις κάνεις όλο του το πρόσωπο και τον λαιμό.

Ξεβγάζεις με χλιαρό νερό, σκουπίζεσαι και απλώνεις την ενυδατική σου.

Απάντηση