Τραγανά μουστοκούλουρα

Υλικά Συνταγής

500 ml μούστο
500 ml ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο
250 γραμ. ζάχαρη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1½ κ.γλ. κανέλα σκόνη
1½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
1/2 φλ. κονιάκ
όσο πάρει (γύρω στο 1½ κιλό) αλεύρι για όλες χρήσεις

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα μουστοκούλουρα, ρίχνοντας σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο για τα μουστοκούλουρα. Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ. Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι σχήμα θέλουμε τα κουλουράκια και τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.

Ψήνουμε τα κουλούρια στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40΄, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

 

ΠΗΓΗ: argiro.gr

Απάντηση