Νηστίσιμο Κέϊκ

Η πολυτέλεια της απλότητας. Με ελάχιστα υλικά φτιάχνουμε αφράτο, πεντανόστιμο σοκολατένιο κέικ για τους μικρούς και πολύ μικρούς φίλους μας….

ΥΛΙΚΑ
• 1 κόκκινη φαρίνα (500 γρ.)
• 1 και 1/2 κούπες ζάχαρη
• 3 κ.σ. κακάο
• 3/4 κούπας σπορέλαιο
• 3 κ.σ. κονιάκ
• 1 κουτάκι υγρή σόδα
• Επιπλέον φαρίνα και φυτική μαργαρίνη για το άλειμμα της φόρμας

Για το γλάσσο
• 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
• 2 κ.σ. κακάο
• 1-2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου ή νερό.
• Τρούφες για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, το κονιάκ και τη σόδα.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και τη φαρίνα κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Αδειάζουμε το μείγμα σε μια «αλευρωβουτυρωμένη» φόρμα κέικ και ψήνουμε για περίπου 45-50΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.
• Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
• Ετοιμάζουμε το γλάσσο και περιχύνουμε το κέικ. Διακοσμούμε με τις τρούφες.
Καλή σας απόλαυση!
ΠΗΓΗ:

Απάντηση