ΓΥΝΑΙΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Καλαμαράκια τηγανητά κατεψυγμένα και ο τρόπος που τα κάνει πολύ τραγανά και μαλακά

 

Φτιάξτε τα ακριβώς έτσι και δεν θα τα ξεχωρίζει κανείς από φρέσκα!!

Υλικά
1 πακέτο καλαμαράκια κατεψυγμένα εδώ
αλεύρι
ελαιόλαδο κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο
αλάτι
λεμόνι

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε σε φυσική θερμοκρασία από βραδύς τα καλαμαράκια.
Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες η στρογγυλά.
Τα βάζουμε στο σουρωτήρι τα ξεπλένουμε καλά και τα πιάνουμε όπως είναι μέσα στο σουρωτήρι πολλά μαζί και τα τρίβουμε για λίγο καλά να σπάσουν οι ίνες και να μαλακώσουν.
Τα αλατίζουμε και για να αλευρώσουν καλά και χωρίς κόπο και να λερώνουμε πολλά σκεύη παίρνουμε μία σακούλα καθαρή του σούπερ μάρκετ βάζουμε μπόλικο αλεύρι ρίχνουμε μέσα όλα τα καλαμαράκια και κλείνοντας με το χέρι την σακούλα την κουνάμε καλά να αλευρώσουν όλα.
Βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι να κάψει.

Τινάζουμε τα καλαμαράκια καλά με το χέρι και τοποθετούμε μία τηγανιά .Χαμηλώνουμε 2 βαθμούς την θερμοκρασία σκεπάζουμε με καπάκι γιατί σκάνε μην τραυματίσουμε με κάψιμο τηγανίζουμε για 5 λεπτά κι αμέσως δυναμώνουμε την θερμοκρασία να ξεροψηθούν κουνώντας το τηγάνι πέρα δώθε .
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα κι αν δεν θέλουμε καθόλου λάδι τα ακουμπάμε πρώτα σε χαρτί κουζίνας .Τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπο στο ίδιο λάδι φροντίζοντας να βγάλουμε με ένα πιρουνάκι τυχόν ξεροψημένα υπολείμματα από την πρώτη τηγανιά,δεν θα καταλάβει κανείς ότι είναι κατεψυγμένα τόσο μαλακά και ξεροψημένα που γίνονται!
Καλή όρεξη !

ΠΗΓΗ: mageirikhkaisuntages.blogspot.gr

Απάντηση