ΦΥΣΗ & ΖΩΑ

Tips για να κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ.

Αποφάσισες να πάτε για κάμπινγκ και μάλιστα ελεύθερο. Ακολούθησε τα παρακάτω τιπς για αξέχαστες διακοπές.

Διάλεξες τη σωστή εποχή;
Σίγουρα το ελεύθερο κάμπινγκ είναι μία εμπειρία για όσους “αντέχουν”. Δεν είναι για όσους τους αρέσουν οι ανέσεις και τα πούπουλα. Όσο προετοιμασμένος και αν είσαι για τα δύσκολα, έχεις διαλέξει τη σωστή εποχή; Μία εποχή, όπου τα μπουρίνια και οι βροχές είναι συχνά, δεν θα λέγαμε πως ενδείκνυται για ελεύθερο κάμπινγκ. Όσο σκληροτράχηλη και να είσαι, δεν νομίζουμε ότι θα σου αρέσει να κοιμάσαι πάνω στη λάσπη.

Πού θα κατασκηνώσετε;
Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι αρχάριοι κατασκηνωτές είναι ότι δεν αφιερώνουν χρόνο, να ψάξουν πού πηγαίνουν. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί προορισμοί, αλλά πρέπει να κοιτάξεις αν υπάρχουν σημεία όπου θα μπορείτε να κατασκηνώσετε ελεύθερα. Καλό θα είναι να επικοινωνήσεις με τις τοπικές αρχές, για να μάθεις αν και σε ποιά σημεία επιτρέπεται το ελεύθερο κάμπινγκ. Υπάρχει πάντοτε η επιλογή να κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ σε φυλασσόμενους χώρους, όπου απλά νοικιάζεις τη θέση, αλλά δεν σου προσφέρεται τίποτε άλλο.

Δοκίμασε τον εξοπλισμό πριν φύγετε για διακοπές.
Ένα συχνό λάθος που κάνουν οι αρχάριοι του κάμπινγκ είναι να μην δοκιμάζουν τον εξοπλισμό τους, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Αποτέλεσμα είναι να χαλάνε άπειρη ώρα στο να βρουν πώς στήνεται η σκηνή και πώς να ανάψουν φωτιά. Μπορεί να έχεις τις οδηγίες μαζί, αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν μπορεί να προκύψουν αναποδιές. Επίσης, δεν χρειάζεται να φας ώρες από την παραλία, ψάχνοντας πώς λειτουργεί κάθε τι.

Αγοράζεις φθηνά προϊόντα αντί για ποιότικα.
Εντάξει, σίγουρα η λογική του κάμπινγκ είναι να μη χαλάσεις πολλά χρήματα. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοράσεις κάθε τι φτηνό που θα βρεις μπροστά σου, χωρίς να ελέγξεις αν είναι ποιοτικό. Σίγουρα δεν θες να σκιστεί η σκηνή από την πρώτη μέρα, ούτε να μείνεις χωρίς φως γιατί χάλασαν οι φακοί.

Υπνόσακος
Αν διαλέξετε να πάτε για κάμπινγκ μία εποχή που έχει κρύο, τότε θα πρέπει να διαλέξετε τους κατάλληλους υπνόσακους. Στην αγορά κυκλοφορούν υπνόσακοι ανάλογα με τις θερμοκρασίες αντοχής τους. Φρόντισε λοιπόν να διαλέξεις έναν, όχι ανάλογα με το χρώμα που σου αρέσει, αλλά ανάλογα με τις θερμοκρασίες που θα έχεις να αντιμετωπίσεις.

Φουσκωτές πισίνες για τα παιδιά
Ένας εύκολος τρόπος για να είστε χαλαροί στην παραλία που θα κατασκηνώσετε και να έχετε υπό έλεγχο τα μωρά, είναι να αγοράσετε φουσκωτές πισίνες. Ρίξτε λίγο νερό μέσα και βάλτε το μωρό, στο νερό, ούτως ώστε να μπορεί να παίζει, αλλά και να βρίσκεται σε ένα περιορισμένο χώρο, όπου θα μπορείτε να ελέγχετε.

Αντικουνουπικά
Προφανώς και το πιο σημαντικό πράγμα που δεν πρέπει να ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου, είναι τα αντικουνουπικά. Στη φύση θα βρίσκεστε, άρα σίγουρα θα υπάρχουν πολλά κουνούπια. Υπάρχουν, επίσης, και διάφορα απωθητικά για όλα τα έντομα για τρωκτικά και για φίδια. Μην ξεχάσεις να τα προμηθευτείς.

Απάντηση