ΑΡΘΡΑΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΥΓΕΙΑΣ

4 βασικές τροφές απαραίτητες για το πρωινό μας

Το πρωινό είναι αναμφισβήτητα το πιο βασικό γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει με τίποτα να το παραλείπουμε. Γεμίζει τον οργανισμό μας με όλη εκείνη την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεκινήσει θετικά την μέρα.

Παρακάτω είναι κάποιες βασικές τροφές που δεν πρέπει οπωσδήποτε να εντάξουμε στο πρωινό μας:

ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Το γιαούρτι ικανοποιεί την ανάγκη για ένα υγιεινό σνακ, εύκολο και γρήγορο και ταυτόχρονα παρέχει σημαντικές και απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, βιταμινών Α, Β2 και Β12 και συμβάλλει στη γρήγορη ανάπτυξη του οργανισμού και στη διατήρηση της υγείας του ανθρώπου.

ΒΡΩΜΗ

Ανήκει στη κατηγορία των δημητριακών. Οι νιφάδες βρώμης έχουν μοναδική θρεπτική αξία καθώς έχουν πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), των οποίων η ευεργετική δράση προστατεύει το πεπτικό και το καρδιαγγειακό σύστημα. Μια μόλις μερίδα των 40 γρ. νιφάδων βρώμης, καλύπτει και με το παραπάνω το 15% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες!

ΑΥΓΑ

Είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Η κατανάλωση ενός αυγού ημερησίως συμβάλλει κατά 11% στην αναγκαία ημερήσια κατανάλωση πρωτεϊνών του ανθρώπου. Στα αυγά εμπεριέχονται όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια πλήρη και ισορροπημένη δίαιτα και η κατανάλωσή τους αυξάνει το αίσθημα του κορέσμου δίνοντάς σου την δυνατότητα να αποφύγεις την μεγάλη κατανάλωση θερμιδών στο επόμενο γεύμα.

ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ

Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, συνεπώς η κατανάλωσή τους είναι μια δυνατή ασπίδα κατά των ασθενειών και των καρδιακών παθήσεων.

ΠΗΓΗ: ladytimes.gr

Απάντηση