LIFESTYLEΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Βασίλης Δήμας στον avena fm 977 και στο avena.gr: ” Η υπομονή είναι ένα πικρό φυτό με γλυκούς καρπούς.”

Το Σάββατο 12-5-2018 ο τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός Βασίλης Δήμας τραγούδησε στο Voice Live Clubing στη Βέροια και λίγο πριν βγει στην πίστα παραχώρησε στη Δέσποινα Καρέκλα και μπροστά στην κάμερα του avena fm 977 και του avena.gr μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Το κοινό της Βέροιας, το οποίο χαρακτηρίζει αυστηρό, αποτελεί εφαλτήριο στην καριέρα του και είναι πολύ χαρούμενος που τραγούδησε γι’ αυτό.

Από τα 6 του χρόνια κατάλαβε ότι θέλει να γίνει τραγουδιστής και θυμάται τον εαυτό του να κοιμάται και να σκέφτεται την στιγμή που θα ξυπνήσει για να παίξει κάποιο μουσικό όργανο, ενώ το πρώτο του τραγούδι το έγραψε στην 1η Γυμνασίου.

Σαν προσωπικότητα νοιώθει ολοκληρωμένος όταν γράφει ένα τραγούδι και όταν το τραγουδά. Το στοιχείο του ανταγωνισμού δεν υφίσταται όταν γράφει ένα τραγούδι και το δίνει σε κάποιον άλλον τραγουδιστή.

Σε νεαρή ηλικία έδωσε τα τραγούδια του σε καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Νότης Σφακιανάκης, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Διονύσης Σχοινάς και σε πολλούς άλλους οι οποίοι ήταν δίαυλοι επικοινωνίας με μεγάλη μερίδα κόσμου. Αυτό σήμαινε ότι ο κόσμος θα μάθαινε ευκολότερα τα τραγούδια του και είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν επιτυχίες.  Περίμενε, λοιπόν, με υπομονή την σειρά του ώστε να νοιώσει έτοιμος και να ερμηνεύσει ένα δικό του τραγούδι. Τον ενδιέφερε πρώτα η αναγνώριση από τον χώρο του και μετά η αναγνωρισιμότητα.

Το τραγούδι “Ραγίζει η καρδιά μου και σπάει”, μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες το έγραψε και το ηχογράφησε σε μία νύχτα. Ήταν ένα διαφορετικό άκουσμα για την Ελλάδα αλλά του αρέσει να πρωτοτυπεί γι’ αυτό και τόλμησε να το κυκλοφορήσει.

Η εποχή μας δεν χαρακτηρίζεται από πολλά καλά τραγούδια, τα περισσότερα μοιάζουν μεταξύ τους και κατά την γνώμη του δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή στον στίχο.

Στα νέα παιδιά που έχουν ανεκπλήρωτα όνειρα συμβουλεύει να έχουν υπομονή γιατί όπως λέει και ο ίδιος χαρακτηριστικά “η υπομονή είναι ένα πικρό φυτό με γλυκούς καρπούς”, να έχουν την δική τους προσωπικότητα, αφού τελικά η συνείδηση είναι ο δικαστής τους και να προσπαθούν συνεχώς να εξελίσσονται.

Μετά από δύο συνεχόμενες επιτυχίες δεν τον αγχώνει η επόμενη δισκογραφική δουλειά. Σίγουρα, όμως, τον γεμίζει ευθύνη και θα ήθελε να ζήσει ξανά τόσο όμορφες στιγμές.

Περισσότερα δείτε στο video:

 

 

Απάντηση