LIFESTYLEΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάρης Μακρής: “Αν θα θυσίαζα κάτι θα ήταν μόνο για την μουσική.” και “Αναρωτιέμαι γιατί μ΄αρέσει να ερμηνεύω τραγούδια που εκφράζουν την μελαγχολία.”

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής Χάρης Μακρής που κατάγεται από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας ήταν καλεσμένος την Τρίτη (27/2/2018) στην εκπομπή “ΆΝΩ ΚΑΤΩ” με τη Δέσποινα Καρέκλα  στο ράδιο avena 977 και avena.gr.

Ο τραγουδιστής εμφανίζεται από τον Οκτώβριο και θα εμφανίζεται για έναν μήνα ακόμη στην Αθήνα στο ¨Περιβόλι του ουρανού” με τον Χρήστο Νικολόπουλου, την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Στέλιο Διονυσίου, την Ασπασία Στρατηγού και τη Δήμητρα Μπουλούζου ενώ ετοιμάζει μία καινούργια δισκογραφική δουλειά.

Ανέκαθεν το όνειρό του  ήταν να ασχοληθεί με την μουσική γι’ αυτόν τον λόγο επέλεξε να σπουδάσει στην Αθήνα πληροφορική, κάνοντας μάλιστα και δύο μεταπτυχιακά, έτσι ώστε να συνδυάσει και τις δυο του αγάπες. Ωστόσο, όπως δήλωσε  στον αέρα της εκπομπής με κάποιους περιορισμούς και καλό προγραμματισμό καταφέρνει και συνδυάζει τις δύο απαιτητικές δουλειές του. Επίσης, είπε χαρακτηριστικά ότι “αν θα θυσίαζα κάτι θα θυσίαζα κάτι μόνο για την μουσική” δείχνοντας έτσι το πάθος του για το τραγούδι.

Ακόμη, έχει αποκτήσει καλούς και αξιόλογους φίλους μέσα στον χώρο. Η σχέση του με τον κ. Χρήστο Νικολόπουλο εκτός από μια καλή συνεργασία έχει εξελιχθεί και σε μια δυνατή φιλία, αφού ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο απευθύνθηκε για να τον ακούσει και να τον κατευθύνει.

Τραγουδιστές όπως η Χαρούλα Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Γιάννης Κότσιρας και πολλοί άλλοι αποτέλεσαν και αποτελούν παράδειγμα για εκείνον όχι μόνο για τις φωνητικές τους ικανότητες αλλά και για την προσωπικότητά τους.

Στόχος του δεν είναι η αναγνωρισιμότητα και η δημοσιότητα αλλά το να τραγουδάει ο κόσμος τα τραγούδια του.

Η κλίση του στα ελαφρολαϊκά και στο κλασσικά τραγούδια που εκφράζουν μια μελαγχολία πιστεύει ότι οφείλεται στους στίχους των συγκεκριμένων τραγουδιών καθώς επίσης και στα μουσικά του βιώματα. Ωστόσο δήλωσε: “Και μένα σαν τραγουδιστή με έχει απασχολήσει γιατί μου αρέσει αυτό το στιλ των τραγουδιών.”

Πρόσφατα φιλοξενήθηκε και στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου “στην υγειά μας βρε παιδιά”, μια εκπομπή προς τιμήν του μεγαλύτερου εν ζωή λαϊκού συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου, η οποία του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο ελεύθερος του χρόνος είναι περιορισμένος και όταν δεν επιλέγει να ασχοληθεί με την μουσική προτιμά να κολυμπά.

Απάντηση