ΑΡΘΡΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

6 ξεχωριστά ουίσκι που αξίζει να βρίσκονται στο bar του σπιτιού σου

Ξέρεις τι δεν πρέπει να λείπει σε καμιά περίπτωση από το bar του σπιτιού σου; Σωστά μάντεψες. Ο βασιλιάς των ποτών έχει πολλούς υποψηφίους που φλερτάρουν με την γκάμα σου, οπότε σε βοηθάμε με μερικές θαυμάσιες προτάσεις.

Johnnie Walker Platinum Label 18 ετών

Αν υπέθετες ως το Blue Label αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της γκάμας του John Walker, μάλλον θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά και στο Johnnie Walker Platinum Label 18 ετών. Παρασκευάζεται με blends από ουίσκι που έχουν παλαιωθεί για τουλάχιστον 18 χρόνια και συνδυάζει τις εκλεπτυσμένες και σύγχρονες γεύσεις των κλασικών αρωμάτων Johnnie Walker. Η τιμή του δεν ξεπερνά τα €66.

Tullamore D.E.W. XO

Για το ιρλανδικό ουίσκι σου τα έχουμε ξαναγράψει, ενώ δεν είναι λίγοι οι ειδικοί από τον χώρο του ποτού που το θεωρούν ένα από τα πιο δυναμικά ανερχόμενα trends. To Tullamore D.E.W. είναι από τους γνησιότερους εκπροσώπους του. Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν, παλιαωμένο σε βαρέλια ρουμιού; Αυτό ακριβώς είναι το XO. Κοστίζει μόλις €31.

Yamazaki 12 Year Old Single Malt Whisky

Πρόκειται για το ουίσκι που έβαλε τα ιαπωνικά malts στον παγκόσμιο χάρτη. Πολύπλοκη και εξαιρετική γεύση, νότες μπαχαρικών, υπαινιγμός καπνού στο φινίρισμα και μια όμορφη συσκευασία, το καθιστούν ικανό να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες κάθε σοβαρού πότη. Kοστίζει περίπου €114.

Laphroaig Lore Single Malt

Φτιαγμένο από τον manager του αποστακτηρίου στο Islay, John Campbell, το Laphroaig Lore διαθέτει εκείνη τη χαρακτηριστική γεύση που ισορροπεί ανάμεσα στο καπνιστό και το αλμυρό. Ένα από τα πιο πλούσια και ζωντανά malt που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Ειδικά όταν ο καιρός έξω είναι κρύος και υγρός -ακριβώς δηλαδή όπως στη Σκοτία- δεν υπάρχει ιδανικότερος σύντροφος για το ποτήρι σου. Η τιμή του ανέρχεται στα €93.

Crown Royal Northern Harvest Rye

Ένα από τα καλύτερα καναδέζικα ουίσκι που κυκλοφορούν εκεί έξω, αυτό το rye είναι ασυνήθιστα φρουτώδες για το είδος του και βγάζει αρώματα μήλου, δημητριακών και μπαχαρικών. Έχει μια εξαιρετικά απαλή γεύση και εξίσου smooth και κρεμώδες τελείωμα. Κοστίζει €33.

Jefferson’s Ocean Straight Bourbon Whiskey

Ένα από τα πιο ασυνήθιστα ποτά που θα περίμενες να βρεις σε αυτή τη λίστα, αλλά ακριβώς αυτή του η μοναδικότητα είναι ο λόγος που το επιλέγουμε. Κάθε του παρτίδα είναι διαφορετική, καθώς ωριμάζει 7 με 8 χρόνια στη στεριά και στη συνέχεια ταξιδεύει με πλοίο από λιμάνι σε λιμάνι για 5-10 μήνες ακόμη, απελευθερώνοντας τις γεύσεις του καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού του. Αψάδα, καπνιστοί τόνοι, βανίλια και καραμέλα κυριαρχούν τόσο στο άρωμα όσο και στη γεύση του. Η τιμή του ανέρχεται στα €75.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Απάντηση