ΑΡΘΡΑΓΥΝΑΙΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γαλατόπιτα ανοιχτή ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

Θα είναι τόσο εύκολο  να την κάνετε όσο εύκολα θα την φάτε…απολαύστε την !

Βήματα
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175° C.

2 Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη μισή από την ζάχαρη και τη μαστίχα.

3 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την βανίλια ,το υπόλοιπο μισό από τη ζάχαρη και το βούτυρο και το φέρνουμε σε βρασμό.

4 Συνεχίζουμε με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5 Όταν το μίγμα πήξει, το κατεβάζουμε το και προσθέτουμε το μίγμα αυγών/ζάχαρης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.

6 Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί περίπου 30 cm X 21 cm και το βουτυρώνουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

7 Το βγάζουμε από το φούρνο,και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια, ρίχνουμε λίγο μέλι, κανέλα και άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: pasmageirevontas.gr

Απάντηση