ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ραχήλ Μακρή: «Η κεντρική πλατεία «Μακεδονία» του Γέρακα στο Υπερταμείο Σόιμπλε. Άλλο ένα «επίτευγμα» του Δημάρχου Παλλήνης»

Τον Ιούλιο του 2015, σε ένα άνευ προηγουμένου κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, 222 διακομματικοί βουλευτές ψήφισαν την παραχώρηση στον Σόιμπλε και το 4 οικονομικό Ράιχ, όλης της Δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων.

Η Δημόσια περιουσία των Ελλήνων εκχωρήθηκε στο Ταμείο Σόιμπλε, μετά από απαίτηση των Γερμανών με την υπ΄ αρίθμ. 86/18.06.2018 Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. (ΦΕΚ 2317/ 19-6-2018/ Τεύχος Β΄) δυνάμει του Ν. 4389/2016, ακινήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.)». Δηλαδή, δυνάμει νόμου του 2016.

Μέσα σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, περιλαμβάνεται και η κεντρική πλατεία «Μακεδονία» του Γέρακα, η οποία ανήκε στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου, δεν έγιναν από πλευράς Δήμου οι πολιτικές και νομικές ενέργειες, προκειμένου να διεκδικηθεί προς όφελος των Δημοτών πριν την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ και έτσι πέρασε ως δημόσιο περιουσιακό στοιχείο, στο Υπερταμείο Σόιμπλε.

Η Δημοτική Αρχή Ανθούσας – Γέρακα – Παλλήνης, δεν έκανε τίποτα, προκειμένου να διεκδικήσει προς όφελος της Τοπικής Κοινωνίας την κεντρική πλατεία της πόλης του Γέρακα.

Μετά από αυτό, αναρωτιόμαστε, αν είναι άσχετοι και επομένως επικίνδυνοι ή διακατέχονται από σύνδρομο αλαζονείας που επιφέρουν οι δεκαετίες της εξουσίας.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι δεν είναι ικανοί να διασφαλίσουν ούτε την κεντρική πλατεία της πόλης που φέρει και το ένδοξο όνομα της ιστορικής, ελληνικής και μιας Μακεδονίας μας, που οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι και τα κόμματα εκχώρησαν σε Σκοπιανούς.

Ραχήλ Μακρή

Υποψήφια Δήμαρχος

Ανθούσας – Γέρακα – Παλλήνης

Πρώην Βουλευτής

Απάντηση