ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

Διορισμός Δ.Σ. Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (με αριθμό ΦΕΚ 776/ΥΟΔΔ.28.12.2018) η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, για τον διορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ).

Το νέο Δ.Σ. του ΟΜΜΘ αποτελείται από τα εξής μέλη:

1.        τον καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νικήτα Μυλόπουλο,

2.        την ομότιμη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναστασία Λαδά,

3.        την καθηγήτρια Φιλοσοφικής, Ιωάννα Ναούμ,

4.        τον επιχειρηματία Ραφαήλ – Ρόλλυ Γκατένιο,

5.        την καθηγήτρια Θεατρολογίας, Ιουλία Πιπινιά,

6.        την καθηγήτρια Εθνομουσικολογίας, Δάφνη Τραγάκη,

τον μουσικό, Κωνσταντίνο – Σωτήριο Βόμβολο

1.        τη δικηγόρο, Ίντα Μασαράνο,

2.        τον καθηγητή Μουσικολογίας, Κωνσταντίνο Χάρδα και

3.        την ιστορικό Τέχνης και διευθύντρια του MOMus, Συραγώ Τσιάρα.

Με την απόφαση αυτή ανανεώνεται η θητεία του επιτυχημένου πυρήνα της προηγούμενης σύνθεσης, ο οποίος ενισχύεται με νέα αξιόλογα μέλη. Στόχος είναι να παραμείνει σταθερή η εδραίωση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ως σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου διεθνών προδιαγραφών.

Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί η διαδικασία δημόσιας προκήρυξης για την πλήρωση της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού, γεγονός που επιβεβαιώνει την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού για τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης των εποπτευόμενων φορέων με αξιοκρατία και διαφάνεια, στην κατεύθυνση ανανέωσης της πολιτικής και διαχείρισης του πολιτισμού.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα κληθεί σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή που θα προκύψει από ανοιχτή διαδικασία, να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και εξελίσσοντας την ήδη δραστήρια παρουσία και το εκπαιδευτικό έργο του Οργανισμού, να διασφαλίσει το δυναμικό αποτύπωμά του, τόσο στον εγχώριο όσο και στο διεθνή πολιτιστικό χάρτη.

Αναρτήθηκε από:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Απάντηση