ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ημερήσια Διαταγή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για την 1η Ιανουαρίου 2019

«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Πολιτικό Προσωπικό και Εθνοφύλακες,

Για το 2019 σας εκφράζω τις πιο εγκάρδιες ευχές μου, για υγεία, κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ευόδωση των ατομικών σας προσδοκιών.

Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας ήταν κρίσιμη για την Πατρίδα μας, αφού οι θυσίες τόσων ετών του ελληνικού λαού, στις οποίες συμμετείχατε ενεργά και εσείς, οδήγησαν στην ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδό μας από την κρίση, στο τέλος της περιόδου της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας.

Η διεθνής θέση της χώρας μας στις περιοχές των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αναβαθμίστηκε περαιτέρω τα τελευταία χρόνια. Συνεχίσαμε με συνέπεια την οικοδόμηση συμμαχιών με τα κράτη της περιοχής, γεγονός το οποίο αποδίδει οφέλη στην χώρα μας τόσο στον αμυντικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Η Ελλάδα απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει ισχυρός πυλώνας σταθερότητας της περιοχής και είναι η χώρα που επιδιώκει την ειρήνη, τη συνεργασία και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών.

Παράλληλα συνεχίστηκε η ενίσχυση της μαχητικής ισχύος και της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων και προκλήσεων και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε δράσεις υπέρ του προσωπικού, ανακηρύσσοντας το έτος που πέρασε ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού». Προσωπικό που με επαγγελματισμό και συνέπεια στην αποστολή, έφερε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο το υψηλού επιπέδου έργο που γίνεται προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας γενικότερα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το 2019, έχουμε δρομολογήσει μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, λύσεις για μια σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν ευρύτερα το προσωπικό και συνεχίζουμε τις καινοτόμες πολιτικές σε ό,τι αφορά την εθνοφυλακή και την εφεδρεία. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει όλα αυτά τα χρόνια με αξιοκρατία, δημοκρατία, ισονομία και χρηστή διοίκηση. Και αυτό είναι το ελάχιστο που γίνεται για εσάς, που εξασφαλίζετε την ειρήνη στην Πατρίδα μας, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία, ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός να προοδεύει απερίσπαστα και να χτίζει το μέλλον του.

Προτεραιότητά μας και το νέο έτος, παραμένει, εκτός των άλλων, η συνέχιση της στοχευμένης υλοποίησης των προγραμμάτων μας και άλλων ενεργειών, για τη διατήρηση και επαύξηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και η διαμόρφωση της δυναμικής που θα επιτρέψει τη μετεξέλιξή τους, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Οι κλιμακούμενες προκλήσεις των γειτόνων μας, αλλά και οι νέες απαιτήσεις στον τομέα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας, καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να είμαστε σε εγρήγορση και με ψυχραιμία να αντιμετωπίζουμε την οποιαδήποτε επιβουλή κατά των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη συνεχίζεται η κατοχή μέρους τους εδάφους της Κύπρου, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά παράβαση όλων των διεθνών συνθηκών και κανόνων.

Όλα αυτά τα χρόνια που βίωσα μαζί σας τις καθημερινές σας δραστηριότητες σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, με έκαναν να πιστεύω απόλυτα ότι το Έθνος, έχει τις δυνάμεις και την ικανότητα να διαχειριστεί με αυτοπεποίθηση και σιγουριά το μέλλον, εξυπηρετώντας τα εθνικά συμφέροντα και τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα. Γι’ αυτό νιώθω υπερήφανος για τον κάθε ένα και την κάθε μία από εσάς.

Στη σκέψη μας είναι όλοι εκείνοι που φυλούν τις βραχονησίδες μας, στη Ρω, στη Στρογγύλη, στην Αγία Ειρήνη, στην Παναγιά. Είναι εκείνοι που υπηρετούν στον Έβρο, στον Λαγό. Είναι τα πληρώματα των πλοίων μας στη γέφυρα και στη μηχανή. Είναι τα Readiness, οι ιπτάμενοι και οι μηχανικοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Είναι οι Εθνοφύλακές μας που μαζί με το στράτευμα διαφυλάσσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Το αξιόμαχο και η ποιότητά σας συγκέντρωσαν, μέσα από τις πολυδιάστατες κοινωνικές δραστηριότητες που επιτελέσατε με απόλυτη επιτυχία, την εκτίμηση της ελληνικής κοινωνίας. Ενισχύσατε τον άρρηκτο δεσμό και την ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και ελληνικού λαού, γεγονός το οποίο μας δημιουργεί επιπλέον υποχρεώσεις για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Γι’ αυτό το λόγο, το νέο έτος θα ανακηρυχτεί «Έτος Κοινωνικής Προσφοράς», ώστε να προβληθεί και να ενισχυθεί η σημαντική σας συμβολή στην αρωγή του κρατικού μηχανισμού και στην κοινωνία.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Σας καλώ όλες και όλους, με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αφοσίωση και τόλμη να συνεχίσετε το εθνικό σας έργο, εξασφαλίζοντας την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της Πατρίδας μας.

Εύχομαι το 2019 να είναι η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής εποχής για τον ελληνικό λαό και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πέραν της Ημερήσιας Διαταγής, όμως, θα ήθελα σήμερα να κάνω ειδική αναφορά στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Στις συζύγους, στα παιδιά, στους γονείς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όλων των βαθμίδων, που και εκείνοι, με τη σειρά τους, έχοντας την ευθύνη της οικογένειας, πολλές φορές χωρίς να τους έχουν δίπλα τους, κατέχουν μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της κατάκτησης της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις συζύγους, τα παιδιά, τους γονείς, τους συγγενείς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Και εκείνοι βοηθούν στην πραγμάτωση της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω να σας πω ότι δεν είμαι μόνο εγώ περήφανος, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχοντας την πολιτική ευθύνη. Περήφανος για εσάς είναι όλος ο ελληνικός λαός. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο, που σε όλες τις μετρήσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την εμπιστοσύνη του 95% του ελληνικού λαού.

Μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό και την Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Αρχηγούς, στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς, στους οπλίτες και στους εθνοφύλακες για το εξαιρετικό έργο που επιτελείτε.

Θέλω να σας ευχαριστήσω και παράλληλα να σας διαβεβαιώσω ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι σημαντικό ρόλο για να εξέλθουμε από την κρίση έπαιξε η στάση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όλων εσάς που καταφέρατε να καταστήσετε τη χώρα μία γεωπολιτική δύναμη. Η Ελλάδα, από μέρος του προβλήματος έγινε η λύση, έγινε άξονας σταθερότητας, το «plan A», όπως πλέον αναφέρουν και οι διεθνείς μας σύμμαχοι, μέσω του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα έφτασε στο σημείο το 2019 να εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, να γίνει παραγωγός φυσικού αερίου, να γίνει ο κόμβος της ενέργειας, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Μέσα από την καρδιά μου, λοιπόν, Χρόνια Πολλά σε όλους σας.

Καλή Χρονιά, με υγεία και δύναμη.

Εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός να βρίσκεται πάνω από τις οικογένειές σας. Ο Άγιος Γεώργιος, η Αγία Βαρβάρα και ο Προφήτης Ηλίας να βρίσκονται δίπλα στα στελέχη του Στρατού Ξηράς. Ο Άγιος Νικόλαος να βρίσκεται στις πλώρες, στα καταστρώματα και στις μηχανές των πλοίων μας και δίπλα στις οικογένειες των στελεχών του Πολεμικού μας Ναυτικού και οι Ταξιάρχες στα φτερά των αεροπόρων μας και στις οικογένειες των στελεχών της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Με δύναμη και υγεία θα προχωρήσουμε και αυτή τη χρονιά για να κάνουμε ένα βήμα στο μέλλον. Ένα βήμα που θα παραδώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στα χέρια νέων ηγετών, των αρχηγών των τριών Σχολών και των αρχηγών των Σχολών Υπαξιωματικών. Υπό την ηγεσία τους, τα επόμενα χρόνια, θα προκύψει μια διαφορετική Ελλάδα από αυτή που παραλάβαμε.

Καλή Χρονιά».

πηγή:kranosgr

Aναρτήθηκε από:Μανώλης Πεχλιβανίδης

 

Απάντηση