ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ύδρα: Είδαν… φως στο νησί, έπειτα από 34 ώρες στο σκοτάδι!

Στις 15:10 αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, που ζητάει συγγνώμη για την ταλαιπωρία, η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα – Το νησί του Σαρωνικού είχε μείνει χωρίς ρεύμα και νερό από τις 05:30 τα ξημερώματα της Κυριακής – Εστιάτορες πέταγαν τα τρόφιμα από τα ψυγεία, ενώ πολλοί τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν

Στις 15:10 αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα. Το κοσμοπολίτικο νησί του Σαρωνικού είχε μείνει χωρίς ρεύμα και νερό από τις 05:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της μερικής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης της Ύδρας από σήμερα το πρωί στις 11.00, αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο το νησί στις 15.10.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν βλάβη που εντοπίστηκε στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του Δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο.

Παράλληλα για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) συνολικής ισχύος 3 ΜW, διασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Ιδιοκτήτες εστιατορίων πέταγαν τρόφιμα, τουρίστες εγκατέλειψαν το νησί

Νωρίτερα, ιδιοκτήτες εστιατορίων, οργισμένοι, αναγκάστηκαν να πετάξουν τρόφιμα από τα ψυγεία τους, ενώ πάρα πολλοί τουρίστες αποφάσισαν να φύγουν από την Ύδρα.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν έχουμε καθόλου νερό, δεν έχουμε ρεύμα δεύτερη μέρα και η κατάσταση είναι απελπιστική, πραγματικά. Η ζημιά στα μαγαζιά μας είναι πολύ μεγάλη . Έρχονται οι τουρίστες και ζητούν φαγητό και νερό και εμείς τους διώχνουμε. Είναι μεγάλη καταστροφή αυτό για εμάς και δεν θα μας αποζημιώσει κανείς» είπε ο κ. Κώστας Κεχαγιόγλου στο protothema.gr

«Χτες κλείσαμε πολύ νωρίς το μαγαζί και αναγκάστηκα να διώξω πάνω από 100 άτομα γιατί χωρίς ρεύμα αναγκάστηκα να πετάξω τα περισσότερα φαγητά. Κάποιοι πηγαίνουν και παίρνουν νερό από τα πηγάδια του νησιού και εξυπηρετούνται».

Εκτός από ρεύμα, στο νησί δεν υπάρχει ούτε νερό, αφού η μονάδα αφαλάτωσης του νησιού λειτουργεί με ρεύμα. Έτσι, όταν καταναλώθηκαν τα αποθέματα, οι βρύσες στέρεψαν. Η περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε χθες το βράδυ την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ το Πολεμικό Ναυτικό με την υδροφόρα Στυμφαλία μετέφερε νερό- το πλοίο κατέπλευσε στο νησί περίπου στις 3 τα ξημερώματα. Αργά χθες το βράδυ επικράτησε ένταση στο λιμάνι της Υδρας, καθώς τουρίστες αναζητούσαν εισιτήριο για να φύγουν.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης η βλάβη που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα εντοπίσθηκε σε υποθαλάσσιο καλώδιο.

Tο νησί κηρύχθηκε στις 9:30 το πρωί της Δευτέρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ι. Ταφύλλη. Χθες το βράδυ σχετική εισήγηση είχε κάνει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

 

Απάντηση