OIKONOMIKAΑΓΡΟΤΙΚΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πιστώθηκαν 191 εκατ. για συνδεδεμένη βάμβακος, μήλων, ντομάτας, ροδάκινου

Στους λογαριασμούς τους από αργά το απόγευμα της Τρίτης 27 Μαρτίου, αρχίζουν να βλέπουν οι παραγωγοί τα χρήματα για την ειδική ενίσχυση βάμβακος, αλλά και τις συνδεδεμένες σε μήλα, ροδάκινα και βιομηχανική ντομάτα, στην τράπεζα Πειραιώς.

Οι αναλήψεις από τα γκισέ των τραπεζών ξεκινούν από την Τετάρτη το πρωί, ενώ στις υπόλοιπες τράπεζες οι δικαιούχοι θα αρχίσουν να βλέπουν τα χρήματά τους από την Τετάρτη το βράδυ και να τα σηκώνουν από την Πέμπτη, όπως αναφέρει στο Agronews ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Κέντρος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ πιστώθηκαν 178,698 εκατ. ευρώ για την ειδική ενίσχυση βάμβακος σε 43.309 δικαιούχους, 3,7 εκατ. ευρώ για τη συνδεδεμένη μήλων σε 7.106 παραγωγούς, το ποσό των 2,84 εκατ. ευρώ για τη συνδεδεμένη βιομηχανικής ντομάτας σε 817 παραγωγούς και 112.746 ευρώ για τη συνδεδεμένη στα ροδάκινο προς χυμό σε 451 παραγωγούς.

Να σημειωθεί ότι στις πιστώσεις αυτές περιλαμβάνονται και υπόλοιπα από βασική ενίσχυση, πρασίνισμα και νέους γεωργούς του 2017, καθώς και από ορισμένες συνδεδεμένες.

ΠΗΓΗ: froutonea.gr

Απάντηση