ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΠΕΛΛΑ

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η κατάρτιση των προγραμμάτων επενδυτικών δαπανών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για το 2018

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/01, εγκρίθηκε η κατάρτιση των επενδυτικών προγραμμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο σύνολό της για το 2018.

 

Η έγκριση των προγραμμάτων, στα οποία περιλαμβάνεται ο αναπτυξιακός προγραμματισμός της Π.Κ.Μ. και της Π.Ε. Πέλλας ειδικότερα, έγινε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

 

Όπως διατυπώθηκε με σαφήνεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η ψήφιση των προγραμμάτων έγινε με βάση την τελευταία τροποποίηση του προηγούμενου έτους (Δεκέμβριος του 2017) προκειμένου να μην σταματήσουν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και όσα εντάχθηκαν με την τελευταία τροποποίηση, ώστε να προβούμε άμεσα στη δημοπράτησή τους. Μετά δε, την οριστικοποίηση των ταμειακών υπολοίπων το αμέσως επόμενο διάστημα από την Οικονομική Υπηρεσία θα τροποποιηθούν τα ισχύοντα πλέον προγράμματα του 2018 ώστε, να ενταχθούν και νέα έργα. Εξάλλου, οι ανάγκες της Πέλλας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ήδη καταγεγραμμένες και πρόκειται να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Η κυρία Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. και Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, μετά την ψήφιση των προγραμμάτων τόνισε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνεχίζει την υλοποίηση των παρεμβάσεων, των δρομολογημένων έργων και των δράσεων μέσα στο τρέχον έτος, χωρίς καθυστερήσεις και ‘νεκρά διαστήματα’ μεταξύ δύο διαφορετικών οικονομικών ετών. Πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά εγκρίθηκαν τα τεχνικά προγράμματα με αποτέλεσμα να μην διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών που υλοποιούν τα έργα της Περιφέρειας. Οι ανάγκες των πολιτών και του τόπου δεν μπορούν να περιμένουν. Η Διοίκηση της Π.Κ.Μ. το γνωρίζει αυτό και εργάζεται στην λογική αυτή. Η μέθοδος ‘αντιγραφή – επικόλληση’ είναι προτέρημα όσων ασκούν κριτική μόνο για τις εντυπώσεις. Γιατί η ουσία και το έργο είναι αποτυπωμένο στον απολογισμό που έχει κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όχι μόνο για το 2017, αλλά και για τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας ως παρακαταθήκη αλλά και πρόκληση για το μέλλον, την πρωτιά στην απορρόφηση κονδυλίων του ολοκληρωμένου ΕΣΠΑ».

 

 

Τέλος, αναφορικά με το θέμα των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών  το οποίο και τέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπενθυμίζεται, προς έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, ότι με συνεχείς προσπάθειες και ενέργειες του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα εγκρίθηκαν από την Κυβέρνηση τα πρώτα 10 εκατομμύρια ευρώ για τις διαδικασίες απαλλοτριώσεων που αφορούν την περιοχή παρέμβασης. Από την άλλη, όσον αφορά τις ενέργειες της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Αρχαιολογικού Χώρου της Πέλλας, αρκεί κάποιος να θυμηθεί τη σπουδαία εκδήλωση με επίκεντρο τον Μέγα Αλέξανδρο που πραγματοποίησε η Π.Κ.Μ. στο χώρο του Μουσείου τον περασμένο Οκτώβριο σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, αλλά, κυρίως, την έγκριση με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα του ποσού των 900.000,00 ευρώ από το ΕΣΠΑ για την «Αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του κτιρίου Ι και της μνημειακής εισόδου του ανακτόρου της Αρχαίας Πέλλας – Εργασίες διαμόρφωσης νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά του λόφου του ανακτόρου και πορείας επισκεπτών».

 

 

 

Απάντηση