ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΠΕΛΛΑ

Στα Γιαννιτσά στήνει μονάδα εκπυρήνωσης η CTI FoodTech

Εμπορική βάση στην καρδιά της εγχώριας παραγωγής ροδάκινων, μέσω εμπορικής θυγατρικής την οποία θα αξιοποιήσει και για την υποστήριξη πωλήσεων στη βουλγαρική αγορά, απέκτησε η «CTI FoodTech», η οποία κατατάσσεται στην κορυφή της πυραμίδας των παραγωγών εξοπλισμού εκπυρήνωσης πυρηνόκαρπων φρούτων, διεθνώς.

Η ιταλική εταιρεία μέχρι πρόσφατα διατηρούσε παρουσία στην εγχώρια αγορά μέσω εμπορικών αντιπροσώπων, ωστόσο, διαβλέποντας ότι στον πρωτογενή τομέα διανοίγονται προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης, πήρε την απόφαση να στήσει αυτόνομη θυγατρική με έδρα στα Γιαννιτσά, για να είναι κοντά στο τμήμα της αγοράς στο οποίο στοχεύει και να μπορεί να υποστηρίζει άμεσα και ολοκληρωμένα τους πελάτες της στο κομμάτι του after sale service market.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που ευοδωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί από τη διοίκηση του ιταλικού ομίλου, όπως τόνισε ο ιδρυτής και διευθύνων της CTI Foodtech, Biagio Crescenzo, κατά την τελετή των εγκαινίων των εγκαταστάσεων της ελληνικής θυγατρικής, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στα πλάνα είναι η ενίσχυση της δραστηριότητας στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας εργοστασίου κατασκευής μηχανημάτων εκπυρήνωσης ροδάκινων και άλλων βιομηχανικών φρούτων. Σε περίπτωση που τελικά εκπληρωθεί αυτό το σενάριο, η επένδυση θα είναι στα 3-5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Crescenzo, αποκάλυψε ακόμη πως οι άμεσοι εμπορικοί στόχοι για την ελληνική αγορά ανεβάζουν τον πήχη των πωλήσεων στα 1-2 εκατ. ευρώ, για την οικονομική χρήση του 2018, αλλά προοπτικά, όπως είπε, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποφέρει έως και 30 εκατ. ευρώ πωλήσεις.

«Εκτιμώ ότι παρά τις δυσκολίες που βίωσε η ελληνική βιομηχανία, ο κλάδος της μεταποίησης φρούτων θα παρουσιάσει άνοδο και θα ενισχυθεί και από αναπτυξιακά προγράμματα. Για εμάς η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική αγορά, καθώς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, μετά τις ΗΠΑ, παραγωγός μεταποιημένου ροδακίνου διεθνώς», τόνισε ο ίδιος.


Αναφερόμενος στη CTI Foodtech, ο ιδρυτής της είπε πως η παραγωγική της βάση είναι στο Σαλέρνο της Ιταλίας, πλην όμως δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο και με δικά της μηχανήματα γίνεται η επεξεργασία του 40% του βιομηχανικού ροδάκινου, παγκοσμίως.

Η εταιρία, αυτή τη στιγμή, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο με βάση τον αριθμό των μηχανημάτων εκπυρήνωσης που έχουν εγκατασταθεί. Κάθε χρόνο, όπως ειπώθηκε, περίπου 6 εκατ. τόνοι ροδάκινα επεξεργάζονται με τα μηχανήματά της.

Η CTI FoodTech κατέχει επίσης το ρεκόρ για μία ιταλική εταιρία με τον αρισθμό των κατοχυρωμέων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (περίπου 100 σε 20 χώρες στον κόσμο). «Είμαστε leader στην αγορά της Κίνας, της Ισπανίας, της Βουλγαρίας, πολύ κοντά στο να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στη Χιλή, ενώ κατέχουμε τη δεύτερη θέση στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Crescenzo, και αποκάλυψε πως μέσω της Ελλάδας, «σχεδιάζουμε να εξυπηρετούμε και τη βουλγαρική αγορά, δημιουργώντας μία ομάδα τεχνικών που θα μπορεί να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις».

Η CTI Foodtech προτείνει στις ελληνικές επιχειρήσεις «ολοκληρωμένες λύσεις με το κλειδί στο χέρι», συνεργαζόμενη και με άλλες εταιρείες, ενώ η δική της πρόταση διαφοροποιείται και στο ότι αντί ενοικίασης των μηχανημάτων, όπως συμβαίνει με την βασική ανταγωνίστρια εταιρεία, αυτή πωλεί τα μηχανήματα. Λύση που όπως υποστηρίζει ο κ. Crescenzo είναι πιο συμφέρουσα για τη  βιομηχανία, η οποία σε διαφορετική περίπτωση έχει να πληρώνει ενοίκια σε βάθος χρόνου.

Το 2008 εξαγόρασε από αμερικανική πολυεθνική την τεχνογνωσία για τα μηχανήματα επεξεργασίας ροδάκινων και σταδιακά μπήκε στην παραγωγή στο βιομηχανικό συγκρότημα του Σαλέρνο, ενώ έχοντας ισχυρό R&D στον όμιλο (100 διπλώματα ευρεσιτεχνίας καταχωρημένα σε 20 χώρες) εξέλιξε την παραγωγή της ώστε σήμερα να κατασκευάζει μηχανήματα επεξεργασίας και για βερίκοκα, μήλα, δαμάσκηνα, αχλάδια και αβοκάντο. Ο όμιλος διαθέτει μεγάλο υποκατάστημα στην Μούρθια της Ισπανίας.

Στα εγκαίνια του υποκαταστήματος  παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Σαραντόπουλος, ο ταμίας Νικόλαος Μαργαρόπουλος και ο γενικός γραμματέας Μarco Della Puppa και επιχειρηματίες του κλάδου μεταποίησης τροφίμων.

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Απάντηση