ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τις απόψεις των πολιτών της ΕΕ ζητά η Κομισιόν για την ΚΑΠ 2007-2013

Δημόσια διαβούλευση, σχετικά με την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης που χρηματοδοτήθηκαν από τον προϋπολογισμό της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής για την περίοδο 2007-2013, ξεκίνησε με πρωτοβουλία της η Κομισιόν από σήμερα, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Η διαβούλευση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Απριλίου, έχει ως στόχο την αξιολόγηση, με βάση τις απόψεις των ευρωπαίων πολιτών, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής την περίοδο 2007-2013, προκειμένου να βελτιωθεί ο προγραμματισμός της ΚΑΠ στο μέλλον.

Μεταξύ των ερωτήσεων που τίθενται είναι εάν τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας και της δασοκομίας, συνέβαλαν στη βελτίωση του περιβάλλοντος και της υπαίθρου, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές και στη διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας. Οι πολίτες ερωτώνται, επίσης, εάν θεωρούν ότι τα προγράμματα αυτά προσφέρουν υπεραξία.

Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης θα συμβάλλουν στις νέες νομικές προτάσεις που θα καταθέσει η Κομισιόν εντός του χρόνου όσον αφορά τη βελτίωση του αγροδιατροφικού τομέα στην ΕΕ. Βέβαια, καθοριστικότερο ρόλο στις νέες νομικές προτάσεις θα διαδραματίσει η ανακοίνωση της Κομισιόν με τις εκτιμήσεις της για το μέλλον της διατροφής και της γεωργίας που εξέδωσε το Νοέμβριο προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών.

ΠΗΓΗ: agrotypos.gr

Απάντηση