ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΘ-Helexpo: Δεν έχουν προηγούμενο οι συμμετοχές στην «Agrotica»

Πιο δυναμική από ποτέ αναμένεται η φετινή 27η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica», σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία ΔΕΘ-Helexpo, η οποία υπογραμμίζει ότι ο αριθμός και η ποιότητα των συμμετοχών φέτος δεν έχουν προηγούμενο.

Πιο δυναμική από ποτέ αναμένεται η φετινή 27η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica», σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία ΔΕΘ-Helexpo, η οποία υπογραμμίζει ότι ο αριθμός και η ποιότητα των συμμετοχών φέτος δεν έχουν προηγούμενο, με αποτέλεσμα να μην έχει απομένει ούτε τετραγωνικό μέτρο διαθέσιμο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Όπως υπογραμμίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΔΕΘ-Helexpo, η φετινή Agrotica, που θα πραγματοποιηθεί στις 1-4 Φεβρουαρίου, αναμένεται να αποτελέσει για μια ακόμη φορά το επίκεντρο των εξελίξεων του αγροτικού κλάδου και η διεθνής της ακτινοβολία εκτιμάται ότι συμβάλλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών. Μάλιστα, κατά τους διοργανωτές, η φετινή Agrotica θα έχει και το χαρακτηριστικό της καινοτομίας, με τους συμμετέχοντες να παρουσιάζουν βελτιωμένα και καινοτόμα εκθέματα και υπηρεσίες, καθιστώντας την έκθεση πύλη αγροτικής καινοτομίας. Το ενδιαφέρον για την Agrotica από επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό είναι πολύ μεγάλο, όπως αναφέρει η ΔΕΘ-Helexpo, ενώ ξένοι εμπορικοί επισκέπτες αναμένονται από τα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όλοι οι τομείς της γεωργίας, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις, η καινοτομία και η πιο σύγχρονη αγροτική τεχνολογία θα βρεθούν στην Agrotica του 2018, ενώ πλούσιο καταγράφεται ήδη και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, που υλοποιούν φορείς, εκθέτες, ινστιτούτα και πανεπιστήμια.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica, όπου θα συμμετάσχουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκοί, γεωπόνοι και πολλοί άλλοι, που θα αναδείξουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της γεωργίας. Το συνέδριο με θέμα «Καινοτόμες προσεγγίσεις παραγωγής και ανάπτυξης στην ελληνική γεωργία» αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ. Επίσης, η ΔΕΘ-Helexpo και το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας (iBO) /ΕΚΕΤΑ θα συνδιοργανώσουν εκδήλωση με θέμα: «Από την συμβατική στην “έξυπνη” γεωργία, με τη χρήση τεχνολογιών ρομποτικής».

Υπενθυμίζεται ότι η Agrotica διοργανώνεται από το 1985 κι αποτελεί τη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, στην έκθεση δίνουν το «παρών» περισσότεροι από 120.000 επισκέπτες από την εσωτερική αγορά και από 30 χώρες, ενώ στη διάρκειά της δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους hosted buyers και στις b2b συναντήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Απάντηση