ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑ

¨Αυλαία και Πάμε¨ από το Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βέροιας

Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Κινηματογραφική Λέσχη: Αυλαία και Πάμε» οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών: Λαφάρα Ανθίας, Μάκου Ιφιγένειας, Παπαγεωργίου Ελένης και Σπυροπούλου Μαρίας πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με τους γνωστούς ηθοποιούς του κινηματογράφου και του Θεάτρου κ.κ. Αντώνη Αντωνίου και Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Η ιδέα ξεκίνησε με ενθουσιασμό και οι μαθητές μοιράστηκαν τη χαρά τους για την έκφραση και δημιουργία!

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να συνομιλήσουν, να ρωτήσουν, να περιγράψουν και να ενημερωθούν για ζητήματα που αφορούν το θέατρο και τον κινηματογράφο (πλοκή, δράση, σενάριο, σκηνοθεσία, ήθος-ηθοποιία). Οι δύο ηθοποιοί με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μαθητών και με τον ανεξάντλητο θησαυρό των βιωμάτων και των εμπειριών τους συνομίλησαν μαζί τους.

Με μία απροσποίητη συγκίνηση δίδαξαν αλλά και διδάχτηκαν από τους μικρούς μας μαθητές θυμίζοντάς μας τι μπορεί να σημαίνει σχολείο αλλιώτικο και διαφορετικό. Εμείς ευχόμαστε στους μαθητές μας η πορεία τους στο σχολείο να συνεχίσει να είναι όπως τα πρόσωπά τους κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων: ΟΛΟΦΩΤΕΙΝΑ!

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του σχολείου κ. Παπαγεωργίου Κυριάκο και την υποδιευθύντρια κ. Ψαρά Ελένη για την αρωγή τους και την καθοριστική συμβολή τους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί μετουσιώσαμε το κείμενο του Αλέξανδρου Δουμά: «Όλοι για έναν και ένας για όλους» και δώσαμε σάρκα και οστά στη φράση του Νίκου Καζαντζάκη «Φτάσε όπου δεν μπορείς».

Απάντηση