6 λάθη που κάνεις και έχεις αδύναμα και λεπτά μαλλιά

Αν τα μαλλιά σου δεν έχουν όγκο και δείχνουν καθημερινά αδύναμα και λεπτά, καλό θα είναι να αρχίσεις να ακολουθείς μία διαφορετική beauty routine και παράλληλα, να ανανεώσεις τα προϊόντα που έχεις στα ντουλαπάκια του μπάνιου σου. Μπορείς να μη δεις αποτελέσματα στο άψε-σβήσε, αλλά σταδιακά θα αποκτήσεις τα πυκνά μαλλιά που πάντα ήθελες.

Ποια λάθη πρέπει να αποφεύγεις για να το πετύχεις;

1. Μη λούζεις τα μαλλιά σου τόσο συχνά

Καλό είναι να μη λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου, γιατί κάτι τέτοιο θα αυξήσει τη λιπαρότητά τους και θα τα κάνει να δείχνουν λεπτά και αδύναμα. Μπορείς να δοκιμάσεις να τα λούζεις μέρα παρά μέρα ή κάθε δύο μέρες. Επιπλέον, μην ξεχνάς πως πρέπει να επιλέξεις προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών σου, όσο κι αν προτιμάς το άρωμα του σαμπουάν, που χρησιμοποιεί η κολλητή σου.

2. Μήπως δεν ενισχύεις τα μαλλιά σου με φυσικές πρωτεΐνες;

Μπορείς να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου μία μάσκα πρωτεΐνης, που θα εφαρμόζεις μία με δύο φορές την εβδομάδα και σταδιακά θα ενισχύσουν τον όγκο των μαλλιών σου. Μπορείς να επιλέξεις μία μάσκα με Macadamia και Argan oil.

3. Μήπως δεν χρησιμοποιείς ένα καλό σεσουάρ για τα μαλλιά σου;

Αν το σεσουάρ σου δεν είναι καλό, υπάρχει πιθανότητα τα μαλλιά σου να καίγονται και να γίνονται όλο και πιο αδύναμα, κάθε φορά που τα στεγνώνεις ή τα ισιώνεις. Για να μειώσεις την καταστροφή από τη θερμότητα, μάλλον ήρθε η στιγμή να επενδύσεις σε μία σχεδόν επαγγελματική συσκευή.

4. Δεν προσθέτεις στη beauty routine σου argan oil;

Τα argan oils είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα και βιταμίνες, που επιδιορθώνουν και ενισχύουν τα μαλλιά σου. Έτσι, καλό είναι να επιλέξεις ένα αποτελεσματικό προϊόν, που θα χρησιμοποιείς σχεδόν καθημερινά, για να αποκτήσεις σταδιακά τα πιο λαμπερά και υγιή μαλλιά.

5. Μην κοιμάσαι σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες

Όχι, δεν είναι μύθος. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες εμποδίζουν το σπάσιμο της τρίχας, βοηθούν τα μαλλιά σου να διατηρούν τη φυσική τους υγρασία και φυσικά, δεν περιέχουν χημικά στη σύνθεσή τους.

6. Μη χρησιμοποιείς λαστιχάκια για τα μαλλιά

Αν συνηθίζεις να πιάνεις κότσο ή αλογοουρά τα μαλλιά σου, καλό είναι να αποφεύγεις να τα δένεις σφιχτά και να χρησιμοποιείς λαστιχάκια που σπάνε τις τρίχες. Μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις υφασμάτινες κορδέλες ή ειδικά λαστιχάκια από καουτσούκ.

Απάντηση