Καθαριότητα με οικολογικά προϊόντα

Η χρήση οικολογικών καθαριστικών είναι μία απλή και βασική αλλαγή για να μειώσετε τις τοξίνες στο σπίτι και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Με λίγα λόγια, τα συμβατικά προϊόντα καθαρισμού είναι μία από τις κύριες αιτίες της χαμηλής ποιότητας του εσωτερικού αέρα, ενώ μπορούν να επιδεινώσουν το άσθμα ή να ερεθίσουν τα άτομα με ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα. Τα παιδιά και τα βρέφη, τα κατοικίδια ζώα και οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις χημικές ουσίες που βρίσκονται σε πολλά κοινά καθαριστικά. Ποια είναι, λοιπόν, η λύση;

Τα φυσικά και χειροποίητα καθαριστικά υπόσχονται να απομακρύνουν τη βρωμιά, να αρωματίσουν τον χώρο σας και να σας απαλλάξουν από χημικά και περιττά έξοδα. Ξίδι, μαγειρική σόδα, χυμός λεμονιού, υπεροξείδιο του υδρογόνου, αλάτι και πράσινο τσάι βγαίνουν από τα ντουλάπια σας και αναλαμβάνουν απολυμαντική δράση!

Ξίδι

Η ελαφρώς όξινη φύση του λευκού ξιδιού απομακρύνει το λίπος, τα υπολείμματα σαπουνιού και ασβέστη από λείες επιφάνειες στην κουζίνα και στο μπάνιο. Επειδή είναι τόσο απαλό, το ξύδι ενδείκνυται να χρησιμοποιηθεί και στα πατώματα σκληρού ξύλου. Ανακατέψτε 1/4 έως 1/2 φλιτζάνι ξίδι με νερό σε έναν κουβά ή σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να καθαρίσετε τα πάντα, από τα παράθυρα και τους καθρέφτες έως τις τουαλέτες και τα πατώματα. Μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αδιάλυτο ξίδι για τις πιο βρώμικες επιφάνειες.

Αλάτι

Το αλάτι  πέρα από το να συνοδεύει τα φαγητά μας έχει και μία άλλη ιδιότητα. Μπορεί να απομακρύνει τα λίπη από τον φούρνο. Όσο είναι ακόμα ζεστός, καλύπτουμε τα λίπη με αλάτι. Μόλις, κρυώσει ο φούρνος, απομακρύνουμε το αλάτι, το οποίο έχει απορροφήσει τα λίπη. Τόσο απλά!

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα μπορεί να λειτουργήσει και αυτή με τη σειρά της ως ένα οικολογικό προϊόν καθαρισμού και να κερδίσει με διαφορά τις παραδοσιακές σκόνες καθαρισμού. Ψεκάστε σκληρές επιφάνειες στο μπάνιο και την κουζίνα με μαγειρική σόδα και τρίψτε με ένα βρεγμένο πανί, στη συνέχεια ξεπλύνετε και σκουπίστε με ένα καθαρό πανί. Για να αφαιρέσετε λεκέδες ή να καθαρίσετε το εσωτερικό ενός βρώμικου φούρνου, αφήστε την πάστα να δράσει για μερικά λεπτά προτού ξεπλύνετε. Παράλληλα, για να ενισχύσετε τη δράση της σε σκληρότερες επιφάνειες, προσθέστε χοντρό αλάτι στην πάστα. Τέλος, μπορείτε να ψεκάσετε τα χαλιά σας με μαγειρική σόδα για να φρεσκάρετε τις ίνες και να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές.

kathariotita_me_oikologika_proiontaΧυμός λεμονιού

Ο χυμός του λεμονιού διαλύει το λίπος και τη μούχλα και αφήνει αστραφτερές σκληρές επιφάνειες όλων των ειδών. Συνδυάστε τον χυμό λεμονιού και με άλλα φυσικά καθαριστικά όπως είναι το ξίδι ή το ελαιόλαδο. Στο τέλος θα αναδυθεί ένα φρέσκο και φυσικό άρωμα.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Η δράση του υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ) κάνει θαύματα στις βρώμικες επιφάνειες, ενώ απομακρύνει με επιτυχία τους λεκέδες από ιδρώτα σε λευκά υφάσματα. Επίσης, αναμείξτε το υπεροξείδιο με νερό και ψεκάστε το πλυντήριο. Έπειτα, ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Εάν πάλι δεν έχετε υπεροξείδιο του υδρογόνου στο σπίτι και χρειάζεται να αφαιρέσετε με ασφάλεια λεκέδες από χρωματιστά υφάσματα, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάστε μαγειρική σόδα ή αραιωμένο ξίδι.

Μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι είναι ένα ευεργετικό αφέψημα, αλλά αποδεικνύεται επίσης «ευεργετικό» για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας. Το ταννικό οξύ στο τσάι διαλύει τη βρωμιά και το λίπος

Απάντηση