Απογοήτευση στο περιβάλλον Τζιτζικώστα για την ήττα -Πώς εξηγούν το αποτέλεσμα

Oταν τα ξημερώματα της Δευτέρας φάνηκε ότι τα αποτελέσματα ήταν μη αναστρέψιμα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας αποδέχθηκε το αποτέλεσμα που τον φέρει τρίτο στην κούρσα της διαδοχής.

«Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει τέλος στην κατηφόρα που ζει η χώρα μας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα» ήταν η δήλωσή του, τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους 400.000 ψηφοφόρους που έστειλαν μήνυμα  ότι «η ΝΔ είναι ισχυρή και είναι εδώ». Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον «Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη που μέσα από αυτό τον αγώνα βγάλαμε ενισχυμένη τη ΝΔ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους που πίστεψαν στην δύναμη της αλλαγής και έδωσαν την μάχη σε αντίξοες συνθήκες».

Στο επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους για το αποτέλεσμα, αφού ανέμεναν ότι ο περιφερειάρχης ήταν το φαβορί της αναμέτρησης και προσδοκούσαν ότι θα έκοβε το νήμα ή θα κέρδιζε την δεύτερη θέση στον Α’ γύρο.


Συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα εκτιμούν ότι η αναμέτρηση κρίθηκε την τελευταία εβδομάδα πριν τον Α’ γύρο όταν στο παιχνίδι μπήκε μέσω διαρροών του περιβάλλοντός του ο Κώστας Καραμανλής και ετάχθη υπέρ του κ. Μεϊμαράκη. Όπως έλεγαν, η παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ άλλαξε τους συσχετισμούς ακόμη και στην Βόρειο Ελλάδα που είναι το προπύργιο του  κ. Τζιτζικώστα, ενώ η έμμεση απειλή της διάσπασης που διακινήθηκε από την καραμανλική πτέρυγα έπιασε τόπο και έστειλε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν μαζικά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Για τον Β’γύρο ο κ. Τζιτζικώστας φέρεται αποφασισμένος να τηρήσει ουδέτερη, παρά τις αρχικές πληροφορίες που έλεγαν ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από το περιβάλλον του εκτιμούν ότι σε κάθε περίπτωση το φαβορί είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ότι αν μάλιστα λειτουργήσουν τα καραμανλικά και αντιμητσοτακικά χαρακτηριστικά της συντηρητικής πλειοψηφίας της ΝΔ τότε η μάχη έχει ήδη κριθεί.

Απάντηση