Οι Νέες ταινίες της εβδομάδας 1 – 8 Οκτωβρίου 2014.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εβδομάδα με καλούς καταρχάς σκηνοθέτες, Ντέιβιντ Φίντσερ με Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε και Πάνος Χ. Κούτρας με την Xenia του. Ενδιαφέρον έχουν και οι υπόλοιπες τέσσερις νέες ταινίες που βγαίνουν σήμερα στους κινηματογράφους, αλλα δεν μας περισσεύουν τα ευρουλάκια…

Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε
Gone Girl
του Ντέιβιντ Φίντσερ
με τους Μπεν Άφλεκ, Ρόσαμουντ Πάικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Μίσι Πάιλ, Τάιλερ Πέρι, Κιμ Ντίκενς

Μια άγρια διαδρομή που εξερευνά τη σύγχρονη κουλτούρα των media και της ενημέρωσης αλλά βουτάει την ίδια στιγμή, βαθιά, στα πιο σκοτεινά μέρη των ανθρώπινων σχέσεων και του γάμου – εκεί, όπου η μαύρη κωμωδία αντλεί τη θεματολογία της μέσα από κάλπικες υποσχέσεις και αναπόφευκτες πλάνες.

Xenia
του Πάνου Χ. Κούτρα
με τους Κώστα Νικούλι, Νίκο Γκέλια, Ρομάνα Λόμπατς, Άγγελο Παπαδημητρίου, Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου

Μετά τον θάνατο της μητέρας τους, δύο αδέλφια, ο Ντάνυ και ο Οδυσσέας, 16 και 18 ετών αντίστοιχα, ταξιδεύουν από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη για να εντοπίσουν τον πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε πριν χρόνια. Σκοπός τους να εξασφαλίσουν την ελληνική ιθαγένεια αλλά και τη συμμετοχή του ταλαντούχου Οδυσσέα σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη. Στην πορεία, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και φίλους, θα κυνηγήσουν μια καλύτερη ζωή και θα ενηλικιωθούν χωρίς ποτέ να παραιτηθούν από το δικαίωμα να ονειρεύονται.

Ρίο, Σ’ Αγαπώ
Rio, Eu Te Amo / Rio, I Love You
των Κάρλος Σαλντάνα, Πάολο Σορεντίνο, Βισέντε Αμορίμ, Γκιγιέρμο Αριάγα, Στέφαν Έλιοτ, Σανγκ Σου Ιμ, Ναντίν Λαμπακί, Φερνάντο Μερέγιες, Τζον Τουρτούρο, Αντρούτσα Ουάντινγκτον

Ένα πανέμορφο κινηματογραφικό παζλ, στα χνάρια των “Paris je t’aime” και “New York I love you”, που αποτελείται από εννέα δυναμικά μικρά κομμάτια. To “Rio I Love You” είναι η τρίτη σπονδυλωτή ταινία του franchise “Cities of Love”, η οποία δημιουργήθηκε από διαφορετικούς οραματιστές σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι Κάρλος Σαλντάνα, Πάολο Σορεντίνο, Ναντίν Λαμπακί και Τζον Τουρτούρο. Κάθε κομμάτι επικεντρώνεται σε μία ρομαντική ιστορία, μιας διαφορετικής γειτονιάς της «Πόλης του Θεού». Το Ρίο Ντε Τζανέιρο και η μαγική του καθημερινότητα, αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία μιας σειράς ταινιών μικρού μήκους, που όλες μαζί θα παρουσιάσουν τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της πόλης μέσα από ένα μείγμα πολιτισμών.

Καλώς Ήρθες Στη Νέα Υόρκη
Welcome To New York
του Εϊμπελ Φεράρα
με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ζακλίν Μπισέ, Μαρί Μουτι, Πάμελα Αφέσι, Νίκκι Τζέιμς, Πωλ Καλνερόν, Πωλ Χιπ, Σάνιν Λι, Αμυ Φέργκιουσον

Ο κ. Ντέβερο είναι ένας ισχυρός άνδρας. Ένας άνθρωπος που χειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα. Ένας άνθρωπος που ελέγχει την οικονομική μοίρα των εθνών. Ένας άνδρας με μια τρελή και αχαλίνωτη σεξουαλική πείνα. Ένας άνθρωπος που ονειρευόταν να σώσει τον κόσμο και ο οποίος δεν μπορεί να σώσει τον εαυτό του. Ένας τρομοκρατημένος άντρας. Ένας χαμένος άνθρωπος. Παρακολουθείστε την πτώση του.

Ιστορίες για Αγρίους
Relatos salvajes / Wild Tales
του Ντάμιαν Σιφρόν
με τους Ρίτα Κορτέζε, Ρικάρντο Νταρέν, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Λεονάρντο Σμπαράλια, Έρικα Ριβάς, Ντάριο Γκραντινέτι, Τζουλιέτα Ζίλμπερμπεργκ, Μαρία Ονέτο, Νάνσι Ντιπλά
Η ανισότητα, η αδικία, οι απαιτήσεις του κόσμου που ζούμε προκαλούν άγχος και κατάθλιψη σε πολλούς ανθρώπους. Ενίοτε, κάποιοι από αυτούς ξεσπούν. Αυτή είναι μια ταινία για αυτούς τους ανθρώπους. Οι χαρακτήρες του Ιστορίες Για Αγρίους, περνούν το λεπτό όριο που διαχωρίζει τον πολιτισμό από τη βαρβαρότητα. Η προδοσία ενός εραστή, η αναδρομή στο καταπιεσμένο παρελθόν, ακόμη κι ο εκνευρισμός ενός οδηγού, μπορούν να οδηγήσουν στην παραφροσύνη και την ένοχη απόλαυση του να χάνεις τον έλεγχο.
Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές
Les vacances du petit Nicolas
του Λοράν Τιράρ
με τους Βαλερί Λεμερσιέ, Καντ Μεράντ, Ντομινίκ Λαβάντ, Φρανσουά Ξαβιέ Ντεμεζόν, Μπουλί Λάνερς, Ματέο Μπουασελιέ
Η σχολική χρονιά τελείωσε και οι διακοπές αρχίζουν. Ο Μικρός Νικόλας καταφθάνει σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο με τους γονείς και τη γιαγιά του και φροντίζει να κάνει γρήγορα καινούριους φίλους. Ανάμεσα τους ο ευρηματικός Μπλεζ, που δεν κάνει ακριβώς διακοπές καθώς μένει όλο το χρόνο στην περιοχή. Ο Φρικτιέ, από την άλλη, τρώει τα πάντα, συνεχώς και αδιακρίτως. Ο Μικρός Νικόλας θα συναντήσει ακόμα τον Τζότζο, που μιλάει ακαταλαβίστικα γιατί είναι Άγγλος, καθώς και τον κλαψιάρη Κρεπέν. Υπάρχει και ο Κομ, που είναι ενοχλητικά ισχυρογνώμων. Τέλος, ο μικρός μας ήρωας γνωρίζει την Ιζαμπέλ, που δεν τον χάνει στιγμή από τα γουρλωμένα της μάτια. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Όλοι τους θα κάνουν αξέχαστες διακοπές. Κι εμείς θα τις απολαύσουμε.
Πηγή:kulturosupa.gr

Απάντηση