
Στο κλίμα των Χριστουγέννων η συζήτηση του προυπολογισμού στον Δήμο Αλεξάνδρειας και με διαφοροποίηση συμβούλου.
Χωρίς εντάσεις και πολιτικές κόντρες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός για το έτος 2020 στον δήμο Αλεξάνδρειας.
Μικρή εξαίρεση η αντιπαράθεση μεταξύ του Αργύρη Πανταζοπούλου και του Γιάννη Κυρκιλιανίδη, με αφορμή σχολείο του πρώτου ότι η συνεργασία του συνδυασμού του με αυτό του δημάρχου έγινε με διαφανείς διαδικασίες και με γνώμονα το κοινό καλό.Αφησε δε αιχμές για τις άλλες παρατάξεις ότι αν ήταν στη δική του θέση θα προέκυπταν συναλλαγές.
Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Κυρκιλιανίδη ο οποίος είπε.Διδάκτωρ της συναλλαγής είσθε εσείς κ.Πανταζόπουλε. Εάν απευθυνόταν σε μας θα θέταμε προγραμματικές θέσεις και όχι να καταλαμβάναμε έμμισθες θέσεις.Από την δική σας παράταξη είναι δύο αντιδήμαρχοι.
Κατά τα άλλα η συζήτηση κύλησε σε ήρεμους τόνους και στο τέλος ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.Έκρυβε όμως και πολιτική έκπληξη.
Οι παρατάξεις στου κυρίου Ναλμπάντη και Χαλκίδη ψήφισαν μόνο τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων και χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων.
Την θέση της όμως διαχώρισε η Ελένη Λαφαζάνη δημοτική σύμβουλος της παράταξης Χαλκίδη η οποία διαφοροποιήθηκε από την παράταξη της και ψήφισε ναι στον προϋπολογισμό.
Δείτε τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεων.
Αιχμές από τον Αργύρη Πανταζόπουλο προς τις άλλες παρατάξεις για τις κατηγορίες που εκτοξεύονται για την συνεργασία του με την παράταξη του Δημάρχου,λέγοντας ότι έγινε με ανιδιοτέλεια.
Δήμαρχος.Συμφώνησε με τον Πανταζόπουλοότι η συνεργασία έγινε με γνώμονα το καλό των πολιτών.
Χαλκίδης.Έχω επιφυλάξεις για το πως θα υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός και θεωρώ ότι τα ποσά για ανταλλακτικά και άλλες προμήθειες είναι μεγάλες.
Ιακωβίδης.Πρέπει να διεκδικήσουμε μεγαλύτερα ποσά από την κυβέρνηση.Να φροντίσουμε να στελεχωθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες του Δήμου.
Δήμαρχος.Μεστές οι θέσεις του Χαλκίδη και Ιακωβίδη.Ζητάμε από τον υπουργό να δίνεται η δυνατότητα σε εξωτερικούς μελετητές.
Κιρκιλιανίδης.Διδάκτωρ της συναλλαγής είσθε εσείς κ.Πανταζόπουλε .Εάν απευθυνόταν σε μας θα θέταμε προγραμματικές θέσεις και όχι να καταλαμβάναμε έμμισθες θέσεις.Από την δική σας παράταξη είναι δύο αντιδήμαρχοι.
Πανταζόπουλο.Εγώ συνεργάστηκα με τον δήμαρχο εδώ στον Δήμο καθαρά στο φως και όχι στο σκοτάδι.
Δήμαρχος. Η επιλογή των συμβούλων (του Πανταζόπουλου) που συμμετέχουν στην διοίκηση έγινε από εμένα και μόνο από εμένα.
Κιρκιλιανίδης και Χαλκίδης ψηφίζουν μισθοδοσίες και χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων.
Πολιτικό ζήτημα με την Ελένη Λαφαζάνη συμβούλου του Μιχάλη Χαλκίδη που ψήφισε τον προυπολογισμό.
Κατά πλειοψηφία ψηφίζεται ο προυπολογισμός.

Απάντηση