
Στο στούντιο του Avena FM 97,7 φιλοξενήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 30/8 ο χοροδιδάσκαλος του ολλανδικού συλλόγου “Νεράιδα” Βασίλης Αραμπατζής και η χοροδιδάσκαλος Όλγα Καστανά του λαογραφικού ομίλου ντόπιων Αλεξάνδρειας “Ρουμλούκι” .
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Αλεξάνδρου που θα πραγματοποιηθούν απόψε στις 21:00 στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια θα συναντηθούν σύλλογοι από την Ελλάδα για να χορέψουν Ρουμλουκιώτικους και παραδοσιακούς χορούς.
Στο επίκεντρο, φυσικά, βρίσκεται ο σύλλογος “Νεράιδα” από την Ολλανδία, που απαρτίζεται από μέλη κυρίως ολλανδικής καταγωγής, τα οποία αγαπούν την Ελλάδα και μαθαίνουν την παράδοσή της. Γι’ αυτόν τον λόγο δέχτηκαν την πρόσκληση και βρέθηκαν στην χώρα μας και συγκεκριμένα, όπως μας είπε ο χοροδιδάσκαλός τους Βασίλης, ο στόχος ήταν να γνωρίσουν την Μακεδονία και την γενέτηρα και τα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Περισσότερα δείτε το βίντεο:


Απάντηση