ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο διευθυντής της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, κ. Στέφανος Νταούκας στις ¨Πρωινές ματιές¨ για τις αποζημιώσεις.

Το πρωινό της Τρίτης, οι Τάσος Καμπάνης και Στέλιος Κουρνιάκος είχαν καλεσμένο στις ¨Πρωινές ματιές¨, τον Διευθυντή της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, κ. Στέφανο Νταούκα. Κύριο αλλά και φλέγον θέμα της συζήτησης για τους αγρότες της περιοχής μας και ειδικότερα τους ροδακινοπαραγωγούς, ήταν η αποζημίωση  από τις ζημίες που υπέστησαν από τις βροχοπτώσεις  του Ιουλίου 2017.

Ο κ. Νταούκας ανέφερε αναλυτικά όλες τις ενέργειες τις οποίες έκαναν τα μέλη της (υπό σύσταση) Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων για την δικαίωση των ροδακινοπαραγωγών, την αντιδικία που είχαν με τον ΕΛ.Γ.Α., την τελική τους δικαίωση με αποδεικτικά στοιχεία για αποζημιώσεις μετά από τις συναντήσεις που είχαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον υπουργό κ. Αποστόλου την περασμένη Παρασκευή, και τον τρόπο δηλώσεων για αποζημίωση από τους παραγωγούς.

Επίσης, ο κ. Νταούκας σχολίασε τις επικείμενες κινητοποιήσεις των αγροτών και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία  ότι η υπόσχεση του υπουργείου για πληρωμές των αποζημιώσεων, θα γίνει πράξη.

Τον ευχαριστούμε που παρά την πίεση του επαγγελματικού του χρόνου, μας έδωσε κατατοπιστικές απαντήσεις για το φλέγον ζήτημα των αποζημιώσεων από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017.

 

Απάντηση