ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έστειλαν τους συναδέλφους μας σε «πόλεμο», καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί

Σκληρή κριτική στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τον σχεδιασμό των επιχειρήσεων που έλαβαν χώρα σε Χίο και Λέσβο

Νέα επίθεση στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Όπως καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, «οι “φωτεινοί παντογνώστες”, που ήταν επιφορτισμένοι για την λήψη διοικητικής μέριμνας, εν όψει της ογκώδους μετακίνησης αστυνομικών δυνάμεων από την Αττική στην Χίο και στη Λέσβο, έλαμψαν δια της απουσίας τους».

«Την ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοί μας από Υ.ΜΕ.Τ., Υ.Α.Τ., Ο.Π.Κ.Ε. και άλλες Υπηρεσίες μετέβαιναν στα ανωτέρω νησιά με διαταγή της Υπηρεσίας, ώστε να εργαστούν σε συνθήκες “πολέμου”, για ένα ακόμη ζήτημα που από εθνικό τείνει να μετατραπεί σε αστυνομικό, ορισμένοι το μόνο που όφειλαν να κάνουν ήταν η εξασφάλιση της ομαλής μετάβασης των αστυνομικών δυνάμεων, η διαμονή και η σίτισή τους. Μάλλον όμως ζητάμε πάρα πολλά» αναφέρουν.

Μεταξύ άλλων, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί καταγγέλλουν:

– Τα ναυλωμένα από την Διοίκηση πλοία δεν διέθεταν τον απαιτούμενο αριθμό καμπινών, ώστε οι συνάδελφοί μας να μπορέσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους να ξεκουραστούν και να αναλάβουν υπηρεσία, εάν διατάσσονταν σχετικά. Επίσης, όσες καμπίνες υπήρχαν, δεν διατέθηκαν, αφού, σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλαν οι συνάδελφοι-μέλη μας, δεν είχε πληρωθεί το ακριβές αντίτιμο για την παροχή καμπίνας.

– Οι συνάδελφοί μας, με την άφιξή τους στα δυο νησιά, διατάχθηκαν απευθείας να εκτελέσουν υπηρεσία σε πολεμικές συνθήκες, ενώ την ίδια στιγμή η Διοίκηση δεν είχε μεριμνήσει ούτε για ένα μπουκάλι νερό.

– Στις αγωνιώδεις ερωτήσεις των συναδέλφων μας για το που θα στεγαστούν κατά την διάρκεια της παραμονής τους στα νησιά, δεν έλαβαν ουδεμία σαφή απάντηση.

«Αυτά είναι ελάχιστα από τα δεκάδες προβλήματα που μας καταγγέλθηκαν τις πρώτες μόνο ώρες μιας επιχείρησης που κανονικά θα έπρεπε να είναι απόλυτα σχεδιασμένη από υψηλά αμειβόμενα στελέχη» αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτουν: «Αξιώνουμε από την πολιτική και φυσική ηγεσία τα ονοματεπώνυμα των υπευθύνων για την ελλιπή διοικητική μέριμνα και την πειθαρχική τους δίωξη, αφού είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχουν την ευθιξία να υποβάλλουν την παραίτησή τους για το γεγονός ότι υποχρέωσαν τους συναδέλφους να ταξιδέψουν και να εργαστούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες, τις οποίες εάν βίωνε κάποιος πολίτης ή μετανάστης θα είχαμε το λιγότερο εισαγγελική παρέμβαση».

Comment here