Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γραμμάρια ταλιατέλες
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι άσπρο ξερό κρασί
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1/4 του κουταλιού του γλυκού μαύρο τριμμένο πιπέρι
- 230 γραμμάρια καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει
- Βάζουμε τις ταλιατέλες να βράσουν και έπειτα τις σταργγίζουμε καλά
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν 2 κουταλιές περίπου
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα
- Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το σολομό
- Ρίχνουμε και τις ταλιατέλες στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως
Απάντηση