Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο ξερό κρασί
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1/4 του κουταλιού του γλυκού μαύρο τριμμένο πιπέρι
  • 230 γραμμάρια καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει
  2. Βάζουμε τις ταλιατέλες να βράσουν και έπειτα τις σταργγίζουμε καλά
  3. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν 2 κουταλιές περίπου
  4. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι
  5. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα
  6. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το σολομό
  7. Ρίχνουμε και τις ταλιατέλες στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως

Απάντηση