Πανελλαδικές: «Βουτιά» έως και 4.000 μόρια στις φετινές βάσεις εισαγωγής

Πού εκτιμάται ότι θα κινηθούν οι βάσεις στις Ιατρικές, τις Νομικές και τις Οικονομικές σχολές

Ακόμα και πτώση 4.000 μορίων θα σημειωθεί σύμφωνα με εκτιμήσεις, στις βάσεις εισαγωγής ορισμένων τμημάτων στις φετινές πανελλαδικές.

Η αναθεώρηση των επιστημονικών πεδίων, τα λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα και η απουσία της προσμέτρησης των προφορικών σχολικών βαθμών θα φέρουν μεγάλες ανατροπές στις βάσεις, όπως προκύπτει από την προσπάθεια αποτύπωσης των αναμενόμενων βάσεων εισαγωγής που έκανε ο εκπαιδευτικός φροντιστής Γιώργος Χατζητέγας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές όπως οι Ιατρικές θα παρουσιάσουν πτώση τουλάχιστον 600 μορίων σε σχέση με το 2015.

Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στις Νομικές Σχολές – για τη σχολή της Αθήνας η βάση εκτιμάται στα 17.500 μόρια – ενώ στις υψηλόβαθμες Οικονομικές Σχολές και στα περιζήτητα τμήματα του Πολυτεχνείου η πτώση αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000 μόρια.

Η μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως έως και των 4.000 μορίων, αναμένεται σύμφωνα με την ίδια έρευνα που δημοσιεύει η Ημερησία, σε παιδαγωγικά τμήματα της επαρχίας.

Δεν πρέπει να αποκλείεται, μάλιστα, να καταγραφούν και τμήματα στα οποία η βάση θα είναι της τάξης των μερικών χιλιάδων μορίων καθώς μόλις το 6% του συνόλου των υποψηφίων όλων των προσανατολισμών φαίνεται να επιλέγουν το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.

Απάντηση