‘Εβδομάδα Παράδοσης’ τον Αύγουστο στη Βέροια (βίντεο)

Εβδομάδα Παράδοσης” θα διοργανώσει ο Δήμος Βέροιας από τις 24 έως και τις 28 Αυγούστου 2016, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (27/4).
Tο Φεστιβάλ Παράδοσης, με το όνομα “Εβδομάδα Παράδοσης Δ. Βέροιας”, παρουσίασαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Παύλος Σαρημιχαηλίδης, ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Βέροιας Στάθης Βακάλης, ο υπεύθυνος του τμήματος Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας Σάκης Σταυρίδης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Θανάσης Σιακαβάρας, ο οποίος μετέχει στην Επιτροπή Διοργάνωσης του Φεστιβάλ, μαζί με τους παραπάνω (πλην του Δημάρχου).
Σκοπός της συνέντευξης Τύπου ήταν να κοινοποιηθεί η πρόθεση της διοργάνωσης και παράλληλα να απευθυνθεί ευρύ κάλεσμα προς όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους (όχι στους ιδιωτικούς) του Δήμου Βέροιας για συμμετοχή σε αυτό.
Φέτος, πρώτη χρονιά του εγχειρήματος, το κάλεσμα γίνεται προς Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δ. Βέροιας, ενώ από τις επόμενες χρονιές προσδοκάται να διευρυνθεί πανελλαδικά και εκτός Ελλάδας.
Η αρχή του Φεστιβάλ θα γίνει το βράδυ της 23ης Αυγούστου, με παρέλαση των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων που συμμετέχουν από την πλ. Ωρολογίου στην οδό Μητροπόλεως, ενώ τις επόμενες θα συνεχιστεί σε Βεργίνα και Μακροχώρι και θα λήξει στη Βέροια.
Πέρα, όμως, από τα χορευτικά και το γλέντι που θα ακολουθεί κάθε βραδιά, θα υπάρξουν και άλλες δράσεις, όπως η προβολή τοπικών προϊόντων, ημερίδες κ.α. Όλα αυτά, βεβαίως, θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

inveria.gr

Απάντηση