Για το πρόβλημα με τους εργαζόμενους της επιχείρησης ξυλείας στη Πατρίδα Ημαθίας ” Ε.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ -Ν.ΠΑΓΟΥΡΑΣ ΑΒΕΕ “συνάντηση είχαν με την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Την Τρίτη 26-4-2016 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Χ. Αντωνίου, Φ.Καρασαρλίδου και Γ.Ουρσουζίδης, είχαν συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πρόβλημα με τους εργαζόμενους της επιχείρησης ξυλείας στη Πατρίδα Ημαθίας ” Ε.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ -Ν.ΠΑΓΟΥΡΑΣ ΑΒΕΕ ” ,και τις δυνατότητες και προοπτικές στήριξης της επαναλειτουργίας μέσω αυτοδιαχείρισης  του εργοστασίου που είναι σε εξέλιξη .

Η υπουργός επισήμανε ότι το Υπουργείο ετοιμάζει θεσμικό  πλαίσιο   για την στήριξη  παρόμοιων  εγχειρημάτων, καθώς και τα κριτήρια υπαγωγής οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι τέλους Μαΐου.

Στο μεταξύ εξετάζει σε συνεργασία με τους π .εργαζόμενους τη νομική κατάσταση της εταιρείας και τις δυνατότητες στήριξης που υπάρχουν .

 

Επίσης συζητήθηκε  το θέμα της  επαναλειτουργίας των εργοστασίων Νάουσας και Κομοτηνής της υπό πτώχευση” Ενωμένης Κλωστοΰφαντουργίας  Α.Ε”   ΕΝ.ΚΛΩ  Α.Ε καθώς είναι σε εξέλιξη η τελική αξιολόγηση του επιχειρησιακού πλάνου που έχει κατατεθεί από τους π. εργαζόμενους της εταιρείας, με ευθύνη ομάδας συμβούλων και εμπειρογνωμόνων που έχει καταρτισθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης .

Οι βουλευτές τόνισαν τη σημασία που εχει για την εθνική  οικονομία και απασχόληση η ευόδωση των σχετικών προσπαθειών και ζήτησαν επίσπευση των διαδικασιών.

Απάντηση