Συνέδριο Στατιστικής

Στη Θεσσαλονίκη και στη Νάουσα θα πραγματοποιηθεί 4-7 Μαΐου το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής με συμμετοχή επιστημόνων από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τον Δήμο Η.Π. Νάουσας και έχει θέμα: «Ανάλυση Κινδύνου στο Περιβάλλον και την Οικονομία».

 

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι ο ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιάκωβος Γκανούλης και ο αναπληρωτής πρύτανης, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Ευτύχιος Σαρτζετάκης.

 

Στο συνέδριο συμμετέχουν πάνω από 150 σύνεδροι, καθηγητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές, και θα παρουσιασθούν περίπου 80 επιστημονικές εργασίες που καλύπτουν όλες τις θεματικές περιοχές της Στατιστικής καθώς και εργασίες εφαρμογών στην οικονομία , τη σεισμολογία, την ιατρική, την εκπαίδευση, την κλιματολογία κ.ά. Επίσης έχει οργανωθεί και μία στρογγυλή τράπεζα από καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πανεπιστημιακούς, με θέμα τη διδασκαλία της Στατιστικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Απάντηση