Πηγή ζωής και έμπνευσης ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών και δοτών μυελού των οστών Χαρίεσσας

Η εκδήλωση εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής (6 Μαΐου) στη Χαρίεσσα και γενικά το έργο του συλλόγου αιμοδοτών και μυελού οστών Χαρίεσσας ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δημαρχείο Νάουσας. Στα 21 χρόνια παρουσίας του συλλόγου, ενός πλέον από τους
μεγαλύτερους σε μέλη και φιάλες αίματος, στάθηκε η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη του δήμου για το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων Στέλλα Αραμπατζή, ενημερώνοντας παράλληλα για την επέκταση του έργου του συλλόγου τα δύο τελευταία χρόνια στη δωρεά οργάνων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την πρωτοπόρα μέθοδο και δράση που αυτό ακολουθεί. “Η βοήθεια του δήμου στο έργο του συλλόγου αποτελεί την αναγνώριση αυτών των προσπαθειών, με ήδη τέσσερις μεταμοσχεύσεις που χάρισαν ζωή σε ισάριθμα παιδιά” τόνισε κλείνοντας η κ. Αραμπατζή.

Στη θερμή ανταπόκριση του δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη στάθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Λευτέρης Παμπουχίδης, ευχαριστώντας όλη την ομάδα του δήμου για τη στήριξη. Ο κ. Παμπουχίδης αναφέρθηκε στον  θάνατο ενός νεαρού από τον Κοπανό, που στάθηκε η αφορμή να ξεκινήσει ο σύλλογος τη δραστηριότητα για τη δωρεά μυελού των οστών. Περιέγραψε την τόσο απλή διαδικασία εγγραφής στον σύλλογο που σώζει ζωές (οι εθελοντές δότες μυελού των οστών είναι ήδη 2.600), παρουσιάζοντας στο τέλος την Έλντα Παπαϊωάννου από τη Χαρίεσσα, η οποία τον Νοέμβριο του 2015 με λίγο αίμα της χάρισε ζωή σε ένα παιδί συμβατό δότη στη Γερμανία. Μάλιστα η δωρήτρια διάβασε συγκινημένη το ευχαριστήριο γράμμα που έλαβε από την οικογένεια του παιδιού.

“Τέσσερις ψυχές ζουν από τη δράση μας αυτή” σημείωσε ο πρόεδρος, ενημερώνοντας επίσης για τη δεύτερη περίπτωση μεταμόσχευσης, αυτή του Ορέστη Φαντάκη από την Αλεξάνδρεια, επίσης σε παιδί στο εξωτερικό. “Ο σύλλογός μας έχει κοντά του νέα παιδιά, γι’ αυτό και δεν γερνά ποτέ” υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Παμπουχίδης, καλώντας όλες και όλους στην εκδήλωση ανήμερα της γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής στο ομώνυμο εξωκλήσι της Χαρίεσσας.

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/

Απάντηση