Λίγα φακελάκια πράσινου τσαγιού αλλάζουν τη ζωή σου

Το πράσινο τσάι δικαίως κατέχει τον τίτλο του αντιοξειδωτικού και αντιγηραντικού φαινομένου. Με αναφορές ότι η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου είναι ένα δημοφιλές αφέψημα. Ωστόσο, το πράσινο τσάι είναι κάτι περισσότερο από ένα φλιτζάνι τσάι. Ακολουθούν 13 ασυνήθιστες, λιτές και φιλικές προς το περιβάλλον χρήσεις που θα εκπλήξουν, θα προκαλέσουν και θα ενθουσιάσουν.

Μαύροι κύκλοι

Αφού έχετε απολαύσει ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι  ή δύο, αφήστε τα φακελάκια να κρυώσουν και τοποθετήστε τα στα μάτια σας. Το τσάι περιέχει πολυφαινόλες, σωματίδια γνωστά ως τανίνες. Οι τανίνες είναι ένα στυπτικό και είναι σε θέση να συρρικνώσει κάθε ζωντανό ιστό, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου δέρματος. Τα πράσινα φακελάκια τσαγιού αντιμετωπίζουν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια μειώνοντας τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στην περιοχή.

Ερεθισμοί και κοκκινίλες

Το πράσινο τσάι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μειώνουν την ερυθρότητα και τον ερεθισμό. Βράστε μερικά φακελάκια. Αφήστε το νερό να κρυώσει και βρέξτε  μια πετσέτα. Στύψτε το σφουγγαράκι από το υπερβολικό νερό και χρησιμοποιήστε το πανί χτυπώντας ελαφρά το ερεθισμένο ή κόκκινο δέρμα.

Πίλινγκ προσώπου

Επωφεληθείτε από την ικανότητα του πράσινου τσαγιού για σύσφιξη και εκμεταλλευτείτε το για ένα scrub προσώπου. Απλά προσθέστε νερό και λευκή ζάχαρη, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα προκειμένου να αποκτήσετε ένα λείο πρόσωπο.

Υγεία δοντιών

Λίγα φακελάκια πράσινου τσαγιού αλλάζουν τη ζωή σουΣύμφωνα με μια ερευνητική μελέτη πίνοντας ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη μπορεί να βελτιώσει την υγεία των δοντιών. Οι άνθρωποι μεταξύ των ηλικιών 40 και 64 ετών που έπιναν ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι την ημέρα είχαν λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τα δόντια τους. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα αντιμικροβιακά μόρια που ονομάζονταικατεχίνες είναι ο λόγος για αυτό το αποτέλεσμα.

Απώλεια βάρους

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2009 από το Τμήμα Ανθρώπινης Βιολογίας, Διατροφής και Τοξικολογίας του Ινστιτούτου Έρευνας του Μάαστριχτ, οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού μειώνουν σημαντικά το σωματικό βάρος και το διατηρούν μετά από μια περίοδο απώλειας κιλών. Αυτό είναι καλή είδηση ​​για όσους επιθυμούν να χάσουν μερικά κιλά.

Μείωση αιμορραγίας

Οι τανίνες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι σταματούν την αιμορραγία. Τοποθετήστε το σακουλάκι, αφού έχει κρυώσει, στην περιοχή της αιμορραγίας ή βρέξτε μία γάζα στο τσάι και εφαρμόστε την στην πληγή.

Θεραπεία ηλιακού εγκαύματος

Ενώ το πράσινο τσάι δεν μπλοκάρει το υπεριώδες φως, προστατεύει τα εκτεθειμένα δερματικά κύτταρα από βλάβες. Μελέτες έχουν δείξει ότι, όταν το πράσινο τσάι εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα, βοηθά στην προστασία του δέρματος από τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος. Παράλληλα, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού τακτικά μερικές εβδομάδες πριν από την έκθεση στον ήλιο μπορεί επίσης να μειώσει την πιθανότητα καταστροφής του δέρματος χάρη στο ισχυρό αντιοξειδωτικό επιγαλλοκατεχίνη.

Μείωση ρυτίδων

Το ισχυρό αντιοξειδωτικό επιγαλλοκατεχίνη σε συνδυασμό με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του προλαμβάνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Με την εφαρμογή λοσιόν και κρεμών με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ή την τακτική κατανάλωση, μπορείτε να νικήσετε την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση των ρυτίδων.

Ποδόλουτρο

Θέλετε να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές στα πόδια; Το πράσινο τσάι είναιαντιμυκητιασικό και αντιβακτηριακό.

Προστασία ήπατος

Λίγα φακελάκια πράσινου τσαγιού αλλάζουν τη ζωή σουΤο συκώτι του καθενός θα χρειάζονταν μια μικρή βοήθεια αυτές τις ημέρες. Λόγω της τοξικότητας του περιβάλλοντος και της διατροφής μας, ακόμα κι αν ζούμε με οικολογική συνείδηση, ο τρόπος ζωής επιβαρύνει το συκώτι μας. Τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι προλαμβάνουν την ηπατική νόσο, ενώ συγχρόνως ενισχύουν τη συνολική υγεία του ήπατος.

Αντιμετώπιση άγχους

Ένα αμινοξύ που ονομάζεται θεανίνη βρίσκεται στα φύλλα του πράσινου τσαγιού και πιστεύεται ότι προσφέρει μια χαλαρωτική και ηρεμιστική επίδραση στο σώμα.

Θεραπεία ακμής

Λόγω της αντι-φλεγμονώδους, αντι-βακτηριακής και αντιμυκητιακής ιδιότητάς του, το πράσινο τσάι είναι μία ισχυρή θεραπεία της ακμής. Βρείτε μια ενυδατική κρέμα ή ένα καθαριστικό με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ή απλά τρίψτε πράσινα φύλλα τσαγιού στο πρόσωπο και το σώμα σας.

Αποσμητικό

Τοποθετήστε λίγο πράσινο τσάι που έχει κρυώσει στις μασχάλες σας αποφεύγοντας ένα δύσοσμο καλοκαιρινό απόγευμα. Αποτελεί έναν φθηνό και αποτελεσματικό τρόπο άμυνας στη θερμότητα και το άγχος.

Απάντηση