Φυσικοί τρόποι για να σταματήσετε το ροχαλητό

Το ροχαλητό είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι κάνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για ένα άλλο άτομο που κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι, δωμάτιο ή ακόμα και διαμέρισμα. Μπορεί επίσης να συνδέεται με μια ασθένεια που είναι λίγο πιο σοβαρή. Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για το πώς να σταματήσετε το ροχαλητό με φυσικές θεραπείες.

Κοιμηθείτε στο πλάι

Μια εξαιρετική ιδέα για να σταματήσετε το ροχαλητό ή τουλάχιστον να μειώσετε το πόσο δυνατό είναι, είναι να κοιμάστε στο πλευρό σας. Γνωρίζουμε ότι ο ύπνος ανάσκελα μετατρέπει τη γλώσσα σας σε εμπόδιο για τη δίοδο του αέρα, με αποτέλεσμα να ροχαλίζετε. Κοιμηθείτε στο πλάι για να το αποτρέψετε.

Κοιμηθείτε με περισσότερα μαξιλάρια

Επειδή το ροχαλητό προκαλείται από προβλήματα στο κανάλι που επιτρέπει στον αέρα να περάσει, μια πολύ απλή και πρακτική σύσταση είναι να κοιμηθείτε βάζοντας επιπλέον μαξιλάρια κάτω από το κεφάλι και το λαιμό σας. Με τον τρόπο αυτό, θα ανοίξει το κανάλι του αέρα και θα σταματήσει το ροχαλητό.

Τσάι τσουκνίδας

Η τσουκνίδα είναι ένα πολύ αποτελεσματικό και φυσικό προϊόν για να σταματήσετε το ροχαλητό. Είναι καλύτερο να προετοιμάσετε τσάι τσουκνίδας και να το αφήσετε να καθίσει για δέκα λεπτά. Σουρώνετε και στη συνέχεια το πίνετε.

Μέντα

Η μέντα είναι ακόμα ένα πολύ αποτελεσματικό και φυσικό προϊόν για να σταματήσετε το ροχαλητό, ειδικά όταν το ροχαλητό προκαλείται από αναπνευστικά προβλήματα, όπως το κρυολόγημα ή η γρίπη. Σε αυτή την περίπτωση, απλά προσθέστε μια σταγόνα μέντας σε ένα ποτήρι κρύο νερό και κάντε γαργάρες με αυτό. Ο λαιμός σας θα ανανεωθεί και θα επιτρέπει τη διέλευση του αέρα.

Χάστε βάρος

Φυσικοί τρόποι για να σταματήσετε το ροχαλητόΗ παχυσαρκία είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που προκαλούν ροχαλητό. Ως εκ τούτου, μια εξαιρετική σύσταση είναι να χάσετε βάρος. Μπορείτε να το κάνετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Φυσικά, όλοι απαιτούν υπομονή και πάνω απ’ όλα συμβιβασμό και προσπάθεια. Παρ’ όλα αυτά, το να φροντίζετε το βάρος σας είναι πολύ σημαντικό, διότι πέρα από τη διακοπή του ροχαλητού θα απολαύσετε και καλύτερη υγεία.

Όχι αλκοόλ πριν τον ύπνο

Το να πίνετε αλκοόλ μπορεί επίσης να προκαλέσει ροχαλητό. Το αλκοόλ χαλαρώνει τη γλώσσα σας και άλλα μέρη του σώματός σας, εμποδίζοντας τη διέλευση του αέρα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να μην πίνετε αλκοολούχα ποτά πριν πάτε για ύπνο.

Κόψτε το κάπνισμα

Ακριβώς όπως η παχυσαρκία, το κάπνισμα είναι μία από τις κύριες αιτίες του ροχαλητού. Όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι μια εξαιρετικά επιβλαβής συνήθεια για το σώμα μας, επειδή, μεταξύ άλλων, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, όπως πνευμονικό εμφύσημα ή ορισμένα είδη καρκίνου. Το σώμα σας θα επωφεληθεί με πολλούς τρόπους από τη διακοπή του καπνίσματος. Πέρα από την καλή υγεία, και το ροχαλητό θα μειωθεί σημαντικά.

Ανακουφίστε τα οξέα του στομάχου

Ορισμένοι ειδικοί προτείνουν να δίνουμε προσοχή στο οξύ του στομάχου, επειδή μπορεί να είναι η αιτία του ροχαλητού. Για να λυθεί αυτό, υπάρχουν διαφορετικές θεραπείες και πολλές από αυτές είναι φυσικές. Θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στα είδη του ροχαλητού, επειδή έτσι μπορείτε να εντοπίσετε αν υπάρχει κάποια άλλη ασθένεια, όπως άπνοια ύπνου.

Απάντηση