Φωτογραφίες: Δείτε πως γιόρτασαν οι Βρετανοί τα 90 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ

Με εκδηλώσεις σε όλη την χώρα και με το γνωστό τους φλεγματικό χιούμορ οι Βρετανοί συμμετείχαν στον εορτασμό των γενεθλίων των 90 χρόνων της βασίλισσας Ελισάβετ

Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους του Λονδίνου και κυρίως γύρω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να γιορτάσουν τα 90ά γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ. Η ίδια η βασίλισσα συμμετείχε αυτοπροσώπως σε αρκετές από αυτές τις εκδηλώσεις, περπατώντας στους δρόμους της πόλης, ικανοποιώντας τους φίλους της μοναρχίας αλλά και όσους ήθελαν απλά να της ευχηθούν να τα εκατοστήσει (κάτι που μάλλον θα τα καταφέρει…).

Πυροβολισμοί και κανονιοβολισμοί για τον χαιρετισμό του γεγονότος ακούστηκαν σε εκατοντάδες πόλεις της Βρετανίας, ενώ την βασίλισσα συνόδευε σε όλες τις εκδηλώσεις ο Δούκας του Εδιμβούργου. Από τα highlights της ημέρας ήταν όταν η βασίλισσα βρέθηκε μπροστά σε ένα μεγάλο κέικ που είχε κατασκευαστεί προς τιμήν της από την νικήτρια του ριάλιτι μαγειρικής Great British Bake Off, την Ναντίγια Χουσεΐν, η οποία είχε δημιουργήσει μία πορτοκαλί τούρτα με γέμιση μαρμελάδας.

Στην συνέχεια η βασίλισσα, μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητό της συνέχισε την βόλτα της στους δρόμους γύρω από το Μπάκινγκχαμ συναντώντας απλούς ανθρώπους, δεχόμενη δώρα και λουλούδια μαζί με τις ευχές τους. Ανάμεσα σ’ αυτούς που έστειλαν τις ευχές ήταν και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος χρησιμοποίησε τα social media για να ευχηθεί στην βασίλισσα.

Από τα απρόοπτα της πορείας της βασίλισσας ήταν όταν ένα ζευγάρι είχαν φέρει μαζί τους δύο μπαλόνια με τα σχήματα του «9» και του «0», όμως η γυναίκα έχασε το ένα από αυτά, κάτι που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην πορεία καθώς προσπαθούσε να το πιάσει και να χαιρετήσει με αυτόν τον τρόπο την βασίλισσα.

Αργά απόψε το βράδυ ο πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος θα παραθέσει ένα επίσημο δείπνο για την περίσταση στο κάστρο των Γουίνδσορ. Καλεσμένοι θα είναι 71 άτομα, γαλαζοαίματοι αλλά και στενοί φίλοι της Ελισάβετ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Κάρολος επιφυλάσσει μία έκπληξη στην μητέρα του μετά το γεύμα, με ένα κονσέρτο ζωντανής μουσικής και ένα πρόγραμμα από γνωστούς καλλιτέχνες.




Απάντηση