Πώς να αποθηκεύσετε τα χειμωνιάτικα ρούχα: 6 Tips που πρέπει να θυμάστε!

Πώς να Αποθηκεύσετε τα Χειμωνιάτικα Ρούχα: 6 Tips που Πρέπει να Θυμάστε!

Δεν υπάρχει πιο όμορφη μέρα από εκείνη που θα συνηδειτοποιήσετε πως δεν θα φορέσετε ξανά μέχρι τον επόμενο χειμώνα τα χοντρά πουλόβερ, τα παλτό και γενικά τα πολύ χειμωνιάτικα ρούχα σας. Ο βαρύς χειμώνας έχει τελειώσει και έρχεται σιγά-σιγά ο καιρός που θα αρχίσετε να φοράτε τα ανοιξιάτικα ρούχα σας.

Δείτε ποια είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να θυμάστε για να αποθηκεύσετε σωστά τα χειμωνιάτικά σας μέχρι του χρόνου.

Ξεκινήστε καθαρίζοντας τα πάντα

Το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό tip είναι να ξεκινήσετε πλένοντας και σιδερώνοντας όλα τα ρούχα που πρόκειται να πακετάρετε. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Ξέρουμε πως πρόκειται για μια αρκετά κουραστική διαδικασία αλλά δυστυχώς πρέπει να γίνει μιας και ακόμα και αν δεν έχετε φορέσει κάποια ρούχα αυτά θα έχουν έρθει σίγουρα σε επαφή με τα φορεμένα σας ρούχα και τις μυρωδιές τους.

Αφαιρέστε κάθε πλαστική σακούλα από τα ρούχα σας

Μην αποθηκεύετε ποτέ τίποτα με τη σακούλα που σας ήρθε από το καθαριστήριο. Το πλαστικό παγιδεύει την υγρασία η οποία μπορεί να χαλάσει το ρούχο σας.

Επενδύστε σε ειδικές πλαστικές σακούλες για αποθήκευση

Μπορεί να μην κάνει να αποθηκεύετε σε σακούλες ευαίσθητα ρούχα αλλά σίγουρα μπορείτε να αποθηκεύσετε ρούχα που δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως είναι τα πουκάμισα, τα τζιν, τα μάλλινα πουλόβερ ή τα πουλόβερ από πολυέστερ.

Πακετάρετε τα ευαίσθητα ρούχα διαφορετικά

Τα ευαίσθητα ρούχα, όπως είναι τα μεταξωτά, τα κασμιρένια και η οργάντζα πρέπει να τυλίγονται προσεκτικά μέσα σε ειδικό χαρτί για αυτή τη δουλειά και να αποθηκεύονται μέσα σε τσάντες 100% βαμβακερές.

Μην κρεμάτε τα πουλόβερ

Ακόμα και αν έχετε πολλές ντουλάπες και έχετε σκοπό να αποθηκεύσετε τα πουλόβερ σας σε αυτές, σε καμιά περίπτωση μην τα κρεμάσετε καθώς θα ξεχειλώσουν. Αντιθέτως, διπλώστε τα προσεκτικά και αποθηκεύστε τα μέσα σε σακούλες αποθήκευσης βγάζοντας από αυτές όσο περισσότερο αέρα γίνεται. Καλό είναι να βάλετε μέσα σε αυτές και κάποιο αντισκορικό για να τα βρείτε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον επόμενο χειμώνα.

Αποθηκεύστε τα στο σωστό μέρος

Φροντίστε τα ρούχα σας να αποθηκεύονται σε χώρο που είναι δροσερός, καθαρός, στεγνός και σκοτεινός.

 

Απάντηση