Αυτά είναι τα 3 κόλπα για να μυρίζουν τέλεια τα ρούχα σας! (Φωτογραφίες)

Αυτά είναι τα 3 κόλπα για να μυρίζουν τέλεια τα ρούχα σας!

Θα μοιραστούμε λοιπόν μαζί σας τρεις αγαπημένους φυσικούς τρόπους για να κάνετε τα ρούχα στη ντουλάπα και τα συρτάρια να μυρίζουν υπέροχα.

Η δύναμη του αρώματος είναι πραγματικά τεράστια. Μπορεί να μας ξεσηκώσει, να μας μεταφέρει σε άλλο τόπο και χρόνο, να ξυπνήσει αναμνήσεις ή απλά να μας νανουρίσει.

Όπως το βαθύ άρωμα του καφέ που μας ξυπνά κάθε πρωί ή η καθαρή μυρωδιά των φρεσκοπλυμένων σεντονιών που μας φτιάχνει τη διάθεση όταν ξαπλώνουμε στο κρεβάτι, έτσι και με τα ρούχα είναι λογικό να θέλουμε να ανοίγουμε τη ντουλάπα μας και να μυρίζουμε κάτι ωραίο. Αυτά τα όμορφα αρώματα κάνουν το ντύσιμο λιγότερο αγγαρεία και περισσότερο σαν ένα γεγονός που πραγματικά ανυπομονούμε να γίνει.

Ύφασμα – τυλιγμένο με σαπούνι

Scent-1.jpg

Τοποθετείται σε ένα ράφι της ντουλάπας ή μπαίνει σε ένα συρτάρι (ή ακόμα και στις αποσκευές ). Οι ράβδοι σαπουνιού δίνουν το άρωμα παντού μέσα στον χώρο. Όσο πιο ισχυρό είναι το άρωμα του σαπουνιού, τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Το αγαπημένο σας σαπούνι
  • Ένα μικρό κομμάτι υφάσματος
  • Βελόνα και κλωστή

Scent-5.jpg

Ξετυλίξτε το σαπούνι και τοποθετήστε το πάνω από το ύφασμα. Κόψτε το ύφασμα έτσι ώστε να αναδιπλώνεται εύκολα πάνω στο σαπούνι. Τυλίξτε το μέσα στο ύφασμα σαν να προορίζεται για δώρο και χρησιμοποιήστε τη βελόνα και τη κλωστή για να ράψετε το «πακέτο». Το ελαφρύ ύφασμα θα επιτρέψει στο άρωμα να διαπεραστεί ενώ παράλληλα προστατεύει τα ρούχα σας από οποιαδήποτε έλαια περιέχονται στο σαπούνι.

Αρωματικό σπρέι περγαμόντο

Scent-2.jpg

Το σπρέι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε άρωμα στα ρούχα σας ή ακόμη και στα έπιπλα. Διαλέξτε το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για να προσαρμόσετε το σπρέι με το γούστο σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Ένα μικρό μπουκαλάκι ψεκασμού
  • 15 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (εγώ χρησιμοποιώ το περγαμόντο)
  • Νερό

Scent-6.jpg

Προσθέστε το αιθέριο έλαιο στο μπουκαλάκι ψεκασμού και συμπληρώστε λίγο νερό. Ανακινήστε σαν να φτιάχνετε φραπέ. Πριν ψεκάσετε σε ρούχα, κάντε μια δοκιμή σε ένα λευκό μαντιλάκι για να βεβαιωθείτε ότι το αιθέριο έλαιο δεν αφήνει λεκέ.

Φακελάκια λεβάντα

Scent-7.jpg

Για να σας προλάβουμε, δεν έχει καμία σχέση με το υπερβολικό άρωμα που αφήνουν τα αρωματικά πουγκάκια που όλοι ξέρουμε! Είναι ο τέλειος τρόπος για να δώσετε ένα πολύ ελαφρύ άρωμα φρεσκάδας στο κομψό πουκαμισό σας.

Θα χρειαστείτε:

  • Αποξηραμένη λεβάντα
  • Ελαφρύ ύφασμα ή χαρτί
  • Σπάγκος

Scent-4.jpg

Τοποθετήστε το ύφασμα σε μια επίπεδη επιφάνεια και προσθέστε δυο κουταλιές λεβάντας στο κέντρο. Συγκεντρώστε το ύφασμα και δέστε το πάνω για να κλείσει με τον σπάγκο ή μια κορδελίτσα. Βάλτε το σε συρτάρια, αποσκευές ή ανάμεσα στα διπλωμένα ρούχα.

Απάντηση